KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij szerint Putyin halála a háború végét jelentené

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rövid cikkében az unian.ua nevű ukrán lap arról ír, hogy Zelenszkij szerint Oroszországban belső forrongások és azok előkészületei tapasztalhatók, ami visszaveti a katonai teljesítményüket. 

Zelenszkij arról beszélt, hogy Oroszországnak most nem a külpolitikával, hanem a belügyeivel kellene foglalkoznia, hozzátette, hogy

Putyin halála nagy eséllyel azt jelentené, hogy vége az ukrajnai háborúnak.

Ha Putyin meghal , nem lesz háború. Egy autoriter rendszer azért ijesztő, mert nagy a kockázat. De nem függhet minden egy személytől. Ezért amikor egy ilyen személy meghal, minden intézmény leáll – elmélkedett az ukrán elnök.

Zelenszkij a Szovjetunió példáját hozta fel. Az egykori totalitárius állam történetében volt példa arra, hogy a vezető halála után minden folyamat leállt.

Úgy vélem, hogy ha ő nincs ott, akkor nehéz dolguk lesz, belpolitikával fognak foglalkozni, nem külpolitikával – tette hozzá.

Jóslatok a háború végéről

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov azt jósolta, hogy a mostani tél a harci műveletek kulcsfontosságú szakasza lesz. Tavasszal pedig a fegyveres erők bevonulnak Donyeckbe, Luhanszkba és Szevasztopolba.

November 17-én Zelenszkij kijelentette: “Amíg nem szabadítjuk fel az egész területünket, addig nem fogunk békét teremteni.

Mihail Kaszjanov volt orosz kormányfő, ellenzéki vezető úgy véli, hogy a fordulat Ukrajna javára január-februárban következik be. Tavasszal vagy nyáron pedig a háború Oroszország teljes vereségével ér véget.

Magyar Jelen

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: