KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij parancsba adta a katonáknak, hogy napi 500 métert haladjanak előre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök parancsot adott katonáinak, azt követelve, hogy naponta legalább 500 méternyi területet foglaljanak el, miután több tízezer veszteséget szenvedtek az orosz erők elleni nyári ellentámadásukban.

“Ukrajnának minden nap eredményekre van szüksége” – mondta Zelenszkij vasárnap esti videóbeszédében.

“Ellen kell állnunk az orosz támadásoknak, meg kell ölnünk a megszállókat és tovább kell lépnünk. Minden nap legalább egy kilométert, legalább 500 métert kell előrehaladnunk. Folytatnunk kell az előrehaladást, hogy javítsuk az ukrán pozíciókat és nyomást gyakoroljunk a megszállókra”.

Ilyen előrelépésre van szükség ahhoz, hogy megerősítsük Ukrajnát és motiváljuk a külföldi szövetségeseket, hogy több katonai támogatást nyújtsanak – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy a jövő hét “több lehetőséget hoz Ukrajna számára”.

Zelenszkij akkor tette megjegyzéseit, amikor az orosz erők előrenyomulnak a Donyecki Népköztársaságban (DNR) lévő Avgyejevka város és az ukrajnai Harkov megyében lévő Kupjanszk körül.

A hónap elején Vlagyimir Putyin orosz elnök becslése szerint az ukrán erők több mint 90 ezer fő veszteséget szenvedtek a június elején kezdődött ellentámadásukban, amelyet “teljes kudarcosnak” minősített. Közben az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirillo Budanov egy interjúban elismerte, hogy a hadművelet nem csak “késésben” van, hanem inkább teljes egészében eltért a menetrendtől.

Kijevnek a nyugati támogatásért és figyelemért való potenciális versengéssel is szembe kell néznie, miután a hónap elején a Hamász meglepetésszerű támadásai újabb háborút robbantottak ki Izraelben. Már az izraeli-Hamász konfliktus kezdete előtt Joe Biden elnök kormánya azért küzdött, hogy az amerikai törvényhozók jóváhagyják az Ukrajnának nyújtott további katonai és gazdasági segélyeket.

A Fehér Ház pénteken egy 106 milliárd dolláros sürgősségi költségvetési kérelmet mutatott be, amely 61,4 milliárd dollárt tartalmaz Kijevnek, 14,3 milliárd dollárt Izraelnek és 9,2 milliárd dollárt kapcsolódó humanitárius segélyre. A kongresszusi republikánusok többsége a hónap elején egy kisebb ukrajnai segélytervezet ellen szavazott, a Pentagon pedig arra figyelmeztetett, hogy kimerítette “a Kijevnek korábban jóváhagyott, rendelkezésre álló biztonsági támogatásokat”.

Ez is érdekelheti:  Le Pen: Macron felelőtlen és hadvezért játszik

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök / Fotó: EPA

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij parancsba adta a katonáknak, hogy napi 500 métert haladjanak előre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük