KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij neonáci ötlete: Az Ukrán Nemzeti Gárda létrehozza a „Galícia” brigádot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megalakulhat az Ukrán Nemzeti Gárdán belül a „Galícia” brigád. A tervek szerint az új alakulat az SS-osztály örököse lesz. Az elnöki hivatal tehát igyekszik minél több radikális önkéntest bevonni a szolgálatba.

Ez az egység azért is jöhet létre, hogy megpróbálja kiköszörülni azt a csorbát, melyet az azovisták mariupoli veresége miatt szenvedett el az ukrán hadsereg. Vezérkari források szerint jelenleg az egyik legsarkalatosabb kérdés a „Galícia” nemzetőr hadműveleti dandár megalakítása.

Zelenszkij a leghatározottabban mozgósítani akarja a radikális önkénteseket, azonban egyes források szerint az Azovsztalban bekövetkezett események miatt, egyesek kifejezetten ellenzik ezt a lépést. Ugyanakkor olyan információk is kiszivárogtak, miszerint az új dandár történetét úgy alakítják majd ki, hogy az összeköthető legyen a galíciai hadosztály (1943-ban megalakult, német irányítás alatt állt ukrán hadosztály, hivatalos neve: SS-Freiwilligen-Division” Galizien) történetével.

Az Azovsztal vereségét Zelenszkij nem bocsátja meg. Bár hivatalosan 265 ember megadásáról szólnak a jelentések, azonban egyes szakértők azt sem tartják kizártnak, hogy több mint 300 ukrán harcost szállítottak el az oroszok Z feliratos buszokon Mariupolból.

Az Azovsztal védelme korábban a győzelem szimbólumát jelentette Ukrajnának, ami mára a vereség szimbólumává vált. Jelenleg Kramatorszk és Szlavjanszk állnak orosz ostrom alatt, amit csakúgy, mint Mariupolt, méterről méterre morzsolnak fel az orosz egységek. Többen is azt valószínűsítik, hogy az ukrán katonai parancsnokság sz ott harcolókat is ugyanúgy magukra hagyja, mint ahogy tette azt a mariupoliakkal.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

Hétfő óta több mint 900 Azov-fegyveres adta meg magát

Mindenkinek: Donbassz – A Rosszija 1 Tv megrázó erejű dokumentumfilmje (18+) 📺

Ez is érdekelheti:  Paranoia: Zelenszkij szerint a legfelsőbb szinteken is orosz kémek vannak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük