KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij mindent akar – rövid hírek az orosz-ukrán tárgyalások közben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Ottawa további 20 millió dollár katonai segélyt küld Ukrajnának válaszul Oroszország ukrajnai különleges hadműveletére – jelentette be hétfőn a kanadai külügyminisztérium.
„Melanie Joly külügyminiszter és Anita Anand honvédelmi miniszter bejelentette, hogy Kanada további 25 millió kanadai dollár [20 millió USD] katonai segélyt küld Ukrajnának a szuverenitás és a területi integritás megőrzésére irányuló erőfeszítéseinek támogatására. és a függetlenség” – áll a Global Affairs Canada közleményében.
A közlemény szerint a szállítmány olyan felszereléseket tartalmaz majd, mint a sisakok, páncélok, gázálarcok és éjjellátó felszerelések.


Az EU hivatalosan is megerősítette, hogy 50 millió eurót különít el Ukrajnának nem halálos fegyverek szállítására.

A hétvégén az Európai Unió megtiltotta minden orosz repülőgépnek az EU területe feletti repülést, felszállást vagy leszállást. Oroszország válaszul 36 állam légitársaságainak korlátozta a repülést – közölte a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség.

Zelenszkij közeli források szerint szerint Kijev az összes orosz csapat kivonását követeli a tárgyalásokon, beleértve a Krím félszigetet és a Donbászt is.

Törölték Szergej Lavrov látogatását az ENSZ Emberi Jogi Tanácsánál, mivel repülőgépét kitiltották az EU országok légteréből

Moszkva berendelte a kanadai nagykövetet. Oroszország követeli Kanadától, hogy haladéktalanul tegyen átfogó intézkedéseket az ottawai orosz nagykövetség biztonságának biztosítása érdekében – közölte az orosz külügyminisztérium.

Párizs listát készít azokról az oroszokról, akiknek betétei vannak Franciaországban, és uniós szankciók hatálya alá eshetnek az orosz hatóságokkal való kapcsolatuk miatt.

 

Frissítjük!
Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük