KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij közölte, hogy nem tudják teljesen helyreállítani az energetikai rendszert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Most már lehetetlen teljesen helyreállítani Ukrajna energiarendszerét – jelentette ki Volodimir Zelenszkij a Telegram-csatornáján közzétett videoüzenetben.

“Találkozót tartottam az energiarendszer stabilizálásáról és erőműveink védelméről. Folyamatosan növeljük a villamosenergia-termelést és -ellátást. <…> De nem szabad elfelejtenünk, hogy lehetetlen az energiarendszer száz százalékos helyreállítása <…> most, ez időbe telik” – mondta Zelenszkij.

Elmondta, hogy a legtöbb településen és körzetben emiatt továbbra is maradnak a menetrend szerinti áramszünetek.

Október 10-e óta naponta légiriadó van érvényben Ukrajnában, az orosz hadsereg csapásokat mér az ország védelmi iparára, katonai közigazgatására, kommunikációs és energetikai létesítményeire. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez válasz a Krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra.

November végén Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo ukrán nemzeti energetikai vállalat igazgatótanácsának vezetője azt mondta, hogy az orosz csapások során az ország összes jelentős hő- és vízerőműve megsérült.

November 15-én Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország energiarendszerének csaknem fele működésképtelen.

Orosz Hírek

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: