KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij követelőzik: elvárom az EU-tól, hogy szüntesse meg az ukrán mezőgazdasági termékek tilalmát

Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy elvárja az EU-tól, hogy megszüntesse az ukrán mezőgazdasági termékek exportjára vonatkozó korlátozásokat.

“Megvitattuk a mezőgazdasági termékeink exportjának helyzetét… A szomszédaink intézkedései csak csalódást okoznak. Az exportunkra vonatkozó bármilyen korlátozás most teljességgel elfogadhatatlan… Javasoljuk egy tanácsadó csoport felállítását, amely figyelemmel kíséri a vonatkozó problémás kérdéseket, és tartózkodjanak a kereskedelemmel kapcsolatos döntésektől az Ukrajnával folytatott konzultáció nélkül” – mondta Zelenszkij az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság vezetőjével Kijevben folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón.

ELVÁROM, HOGY AZ EU “MINDEN KORLÁTOZÁST MEGSZÜNTESSEN, HA MEGVAN A POLITIKAI AKARAT”.

“És a mai megbeszéléseink azt tanúsítják, hogy van ilyen akarat, és képesek leszünk optimális, erős megoldásokat találni, amelyek megvédik Ukrajna és Európa érdekeit” – tette hozzá Zelenszkij.

Március végén több uniós ország miniszterelnöke arra kérte von der Leyent, hogy avatkozzon be az Ukrajnából érkező gabonaáradat okozta válságba. Lengyelország, Magyarország, Románia, Bulgária, Románia, Bulgária és Szlovákia miniszterelnökeinek levelében az állt, hogy “a problémák azzal kapcsolatosak, hogy jelentősen megnőtt az ukrán termékek szállítása az EU-tagállamok piacaira, különösen az Ukrajnával határos vagy ahhoz közeli országokba”, különösen “példátlanul megnőtt a gabona, az olajos magvak, a tojás, a baromfi, a cukor, az almalé, a bogyós gyümölcsök, az alma, a liszt, a méz és a tésztafélék behozatala”.

Az Európai Bizottság arról számolt be, hogy intézkedéseket hozott egyes gabonafélék Ukrajnából történő behozatalára vonatkozóan. Az intézkedések célja, hogy kezeljék az e termékekkel kapcsolatos logisztikai nehézségeket Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az intézkedések május 2-án léptek hatályba, és június 5-ig tartanak. Ezen időszak alatt az ukrán eredetű búza, kukorica, repcemag és napraforgómag továbbra is szabad forgalomba hozható az az EU-ban az említett öt tagállam kivételével. Ezzel párhuzamosan Bulgária, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia vállalta, hogy feloldja az Ukrajnából származó búza, kukorica, repcemag, napraforgómag és minden más termék elleni egyoldalú intézkedéseit.

Ez is érdekelheti:  80 évvel ezelőtt: A nap, amikor hajszálon múlt Adolf Hitler élete

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük