A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: A nyugat elveszíti az orosz aranyat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Számos ország felvásárolja az orosz aranyrudakat, miután a nyugati kormányok az Ukrajnával kapcsolatos, Moszkva elleni szankciók részeként beszüntették az Oroszországból származó arany vásárlását- számolt be kedden a Bloomberg.

A G7-ek, az EU és Svájc, tavaly nyáron betiltotta az orosz aranyimportot, hogy ezzel próbáljon kárt okozni az ország Oroszország 20 milliárd dolláros aranyiparának.

A szankciók előtt London volt az orosz arany legfőbb célállomása. Most, amióta a nagy aranyvásárló bankok, mint a JPMorgan Chase és az HSBC Holdings leállították az orosz nemesfémekkel való kereskedést, kisebb szereplők – a logisztikai cégektől a kereskedőkig – jelentek meg a piacon – írja a Bloomberg.

Az Oroszországból országból származó exportot az Egyesült Arab Emírségekbe, Hongkongba és Törökországba irányították át, amelyek nem csatlakoztak a nyugati korlátozásokhoz – írja az ImportGenius kereskedelmi nyilvántartó cég adatait idézve a Bloomberg. Az ImportGenius információi augusztusig tartó hat hónap orosz vámadatain alapulnak.

A nyugati szankciók elzárták az orosz aranyat saját piacaikról, és megtiltották a kereskedőknek, hogy orosz arannyal üzleteljenek.

Az Egyesült Arab Emírségek, amely a Kelet és Nyugat közötti nemesfém-kereskedelem csomópontjává vált, az Egyesült Királyságot váltotta fel az orosz arany új első számú célállomásaként, ahová az augusztusig tartó hat hónapban több mint 500 millió dollár értékű aranyrudat exportáltak.

Tavaly március és augusztus között mintegy 305 millió dollár értékű orosz aranyat követtek nyomon az isztambuli repülőtéren keresztül, így Törökország lett az arany második legfontosabb végpontja.

A hongkongi székhelyű VPower Finance Security pénzügyi vállalat, amely készpénzt és aranyat biztosít a kínai bankok számára, az ImportGenius nyomkövető adatai szerint tavaly március és augusztus között több mint 300 millió dollár értékű orosz aranyszállítmányt kezelt.

Eközben az orosz aranybányászok márciusban 26,5%-kal növelték a termelést az előző év azonos időszakához képest a Szövetségi Állami Statisztikai Hivatal (Rosstat) legfrissebb adatai szerint. Februárhoz képest több mint 30%-kal ugrott meg az aranytermelés. Az első negyedéves adat 9,1%-kal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: