KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bernie Sanders: az amerikai republikánusok példaként tekintenek Orbán Viktorra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bernie Sanders baloldali politikus és a demokraták korábbi elnökjelöltje volt Gulyás Márton Partizán című műsorának vendége, aki többek között a nemrég Magyarországon tartott konzervatív CPAC Magyarország konferencia kapcsán arról beszélt, hogy a Republikánus Párt egyértelműen szimpatizál Orbán Viktor miniszterelnökkel, akinek nézetei az amerikai konzervatív pártra is hatással vannak.

A múlt héten zajlott le CPAC Magyarország rendezvénye, amely a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi találkozója. A konferencián többek között nyitóbeszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Kari Lake, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb konzervatív politikusa is, akit Donald Trump lehetséges alelnökjelöltjeként is emlegetnek.

 

A Partizán interjút készített Bernie Sanders baloldali politikussal, a demokraták korábbi elnökjelöltjével.

Bernie Sanders kiemelte, problémásnak tartja azt, hogy a Republikánus Párt egyértelműen Orbánnal szimpatizál.

Gulyás Márton további kérdésére, mely szerint Orbán Viktor hatással van-e a Republikánus Pártra, az amerikai politikus azt mondta, a magyar miniszterelnök hatást gyakorol az amerikai konzervatív párt nézeteire.

A jobboldali republikánusok példaként tekintenek Orbán Viktorra

Őszintén szólva meghökkenve láttam, hogy konzervatív amerikaiak látogattak el Magyarországra, hogy tiszteletüket tegyék egy olyan ember előtt (Orbán Viktor), aki a magyar demokrácia meggyengítésén dolgozik. Eléggé furcsálltam azt is, hogy ezután ide is elhívták beszélni. A tény, hogy a jobboldali republikánusok példaként tekintenek egy antidemokratikus vezetőre Magyarországon, rendkívül szokatlan és szörnyen sajnálatos jelenség” – fogalmazta meg véleményét a magyar miniszterelnökről a radikális baloldali politikus.

A baloldali politikus az USA és Kína között esetleges hidegháború esélyeiről is beszélt, kiemelte, a Kína elleni hidegháború nagyon aggasztó, ráadásul az amerikai hadiipari vállalatok sürgeti a háborút.

Tavaly az Egyesült Államok katonai kiadásai 80 milliárd dollárral nőttek egyetlen év leforgása alatt és idén még többet akarnak erre fordítani. Ez rendkívüli növekedés

– szögezte le Bernie Sanders, továbbá hozzátette, reméli, hogy a hidegháború felé vezető folyamatok még visszafordíthatók.

Ez is érdekelheti:  Kilép a KDNP az Európai Néppártból

Az orosz-ukrán háború megelőzhető lett volna

„Úgy gondolom, Putyin orosz elnök lépései és a háború megelőzhető lett volna. Putyin egyes aggályai a NATO beavatkozásaival kapcsolatban abszolút kezelhetőek lettek volna.”

Alig tudtam elhinni, az európaiak nálam is jobban tudják ezt. Azt hittük, hogy 1945 az efféle háborúk végét jelentette. Rettenetes szembesülni a brutalitással és az odaveszett életekkel” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok növekvő szerepvállalása segíthet-e az a béketárgyalások elindításában Ukrajnában, kiemelte, nem tudja a választ, azonban ha Putyin tette büntetlenül marad, akkor véleménye szerint Oroszország terjeszkedési politikája más országokra is kiterjedhet, ami további háborúkhoz vezethet.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Jacob Hannah for The New York Times

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük