KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij egy Oroszország elleni háborúba akarja kényszeríteni Bident 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken az RT-nek adott interjújában elemezte Oroszország pillanatnyi helyzetét az Egyesült Államokkal és más nyugati országokkal kapcsolatosan és felvázolta, hogy jelenleg mire törekszik Moszkva.

Lavrov azt mondta, a Nyugat arra biztatta Ukrajnát, hogy váljon „Oroszország ellenségévé”, most pedig Ukrajna vezetője próbálja arra rávenni Joe Biden amerikai elnököt, hogy háborúba lépjen Kijev védelmében.

Lavrov azt mondta, Moszkvát „infoterrorizmussal” vádolják ellenfelei, akik már korábbi, színlelt értékeiket is sutba dobták. A feszültségek le fognak csillapodni ugyan, de Oroszországnak többé nincs illúziója afelől, hogy Nyugaton egyenrangú félként kezelnék – tette hozzá a külügyminiszter.

Íme néhány érdekesség az interjúból:
„Pár hónappal ezelőtt az ukrán Zelenszkij azt mondta az oroszoknak, hogy menjenek Oroszországba”

A nyugati tisztviselőket emlékeztetni kell arra a tényre, hogy az ukrajnai válság egy kijevi fegyveres puccsal kezdődött – mondta Lavrov. A puccs után a hatóságok diszkriminatív politikát folytattak, amely összhangban van a radikális ukrán nacionalisták russzofób nézeteivel, akik a Majdanon történt véres események mögött is álltak – tette hozzá.

Lavrov Zelenszkij augusztusi kijelentésére hivatkozott, amelyben azt mondta a Donbass szakadár régiójában élőknek, hogy menjenek Oroszországba, ha orosznak tartják magukat. Moszkva pedig néhány nappal az Ukrajnába történt bevonulás előtt szuverén államként ismerte el a két szakadár köztársaságot.

A külügyminiszter szerint már ez is egyfajta bizonyítéka Kijev orosz ellenességére.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország nem ellensége az ukrán népnek. A katonai akció célja éppen az, hogy megfossza a hatalmától a radikális nacionalistákat, és rákényszerítse Kijevet a diszkriminatív jogszabályok eltörlésére.

Zelensky háborúba kényszeríti Bident

Zelenszkij a nyugati média kedvenceként szerzett új státuszát arra használja fel, hogy nyomást gyakoroljon a Biden kormányzatra az Oroszországgal szemben fennálló feszültség fokozása érdekében. Repüléstilalmi övezet létrehozását akarja kikényszeríteni Ukrajna felett, miközben az USA fegyverekkel látja el Ukrajnát. Lavrov szerint azonban  Biden tapasztalt politikus és tudja az ilyen politika milyen szörnyű következménnyel járhat.

„De vannak sokkal kevésbé felelős politikusok az Egyesült Államokban, akiket izgat az ukrán lobbi, és csak a russzofób érzelmek hajtják őket. Sokan közülük ott ülnek a  Kongresszusban” – mondta Lavrov.
Az USA még a gyermekek körében is agymosást folytat, miközben információs háborút folytat Oroszország ellen 

A külügyminiszter kommentálta a Fehér Ház minapi kijelentését, amelynek célja a TikTok közösségi megosztónak a felhasználása volt azért, hogy azon keresztül azt az információt terjesszék, hogy az Egyesült Államokban a gázárak emelkedése Oroszország hibája.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Lavrov szerint az Egyesült Államok kormánya láthatóan a gyermekek esetében végzett „agymosást”, hiszen a TikTok elsődleges közönsége a fiatalok

Lavrov kiemelte, hogy a globális hírcsatornák uralják a világot, melyeken keresztül teljes erővel támadják Oroszországot.

„Ismerjük azokat a trükköket, amelyeket a nyugati országok bevetettek a média manipulálására. Már régen tisztában vagyunk azzal, hogy nincs független nyugati média” – mondta Lavrov.
„Nem kétséges, hogy ez egyfajta információs terrorizmus Oroszország ellen – fogalmazott Lavrov és a hazugság birodalmának titulálta az Egyesült Államok vezette világrendet.

„Nem zártunk be minden ajtót, de illúziónk sincs a Nyugattal kapcsolatban”

Az Egyesült Államok mindent megtett annak bizonyítására, hogy az egész világ elítéli Oroszországot az Ukrajna elleni támadás miatt és mindenki támogatja Oroszország megbüntetését. Lavrov azt mondta, hogy több olyan eset is volt, amikor az amerikaiak külön szankciókkal fenyegették meg az egyes nemzetek tisztviselőit különböző nemzetközi szervezetekben azért, hogy Oroszország ellen szavazzanak. Azonban az oroszellenes tábor felépítése korántsem nevezhető egyértelműnek.

„Vannak játékosok, akik soha nem fogadnának el egy olyan globális falut, amelyet amerikai seriff irányít. Itt van például Kína, India, Brazília, Argentína, Mexikó, mely országok nem akarnak olyan helyzetbe kerülni, hogy Sam bácsi parancsolja meg nekik, hogy mit tegyenek vagy éppen mit ne, és mindenre azt kelljen mondaniuk: „Igen, uram””, ami persze Oroszországról is elmondható – tette hozzá Lavrov.

Moszkva továbbra is nyitott minden olyan nemzet irányába, mely hajlandó a kölcsönös tisztelet mentén párbeszédet folytatni, ebbe beleértve a nyugati nemzeteket is – mondta Lavrov.

„Nem mi zárjuk be az ajtót a Nyugat előtt, ezt éppen ők teszik. De amikor majd észhez térnek és újra kinyitják a tisztelet ajtaját…, akkor ismét együttműködünk majd velük, azonban tudni fogjuk azt, hogy nem bízhatunk meg bennük – magyarázta az orosz külügyminiszter.

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Vietnam igazságos többpólusú világrendet akar


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük