KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij az ukránok által lelőtt repülőről: Az oroszok szórakoznak az ukrán hadifoglyok életével

Nagy magyarázkodásba kezdett szerda késő esti beszédében az ukrán elnök.

Az ukránok szerdán Belgorod térségében lelőttek egy 65 ukrán hadifoglyot szállító Il-76-os repülőgépet hatfőnyi személyzettel és 3 fogolykísérővel, Oroszország területe felett. A hadifoglyokat fogolycserére szállították, az ukránok pedig este arra kényszerültek, hogy hivatalosan is elismerjék, ők lőtték le a repülőt.A gép minden utasa odaveszett a tragédiában.

Russians With Attitude X-oldal is megosztotta a hadifoglyok állítólagos listáját. Egyes sajtóorgánumok szerint a gépen magyarok is voltak, de külpolitikai újságírónk a listát áttekintve ezt megcáfolta.

Végül az ukrán hírszerzés elismerte a gép lelövését. Ugyanakkor Moszkvát tették felelőssé a történtekért, azt állítva, hogy az oroszok nem osztották meg velük előre a foglyokat szállító gép útvonalát.

Szerda késő esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta Moszkvát, hogy az „ukrán foglyok életével játszik” – írja a BBC. Az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy „nyilvánvaló, hogy az oroszok játszanak az ukrán foglyok életével, hozzátartozóik érzéseivel és társadalmunk érzelmeivel”.

Ez pedig arra utal, hogy Oroszország szándékosan olyan lépéseket tesz, amelyek célja, hogy veszélybe sodorja a hadifoglyok életét és biztonságát”

 – mondta Volodimir Zelenszkij.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a Krími Platform kijevi csúcstalálkozójának nyitóülése után tartott sajtótájékoztatón beszélt. © AFP / Oleg Petrasyuk

Ez is érdekelheti:  Vitézy Dávid: a választási folyamat lezárult, a munka most kezdődik

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük