KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij áltatása: áttörést hozhatnak az F-16-osok, Oroszország el fogja veszíteni a háborút

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A dán parlament elnöke és más magas rangú méltóságok várták Volodimir Zelenszkijt, amikor a feleségével együtt megérkezett a koppenhágai törvényhozás épületéhez.

Az ukrán elnököt a dán honatyák felállva, hosszasan tapsolták. Zelenszkij szerint Vlagyimir Putyin nem elégszik meg Ukrajnával – számol be az atv.hu.

Oroszország összes szomszédja veszélyben van, ha Ukrajna nem győz, ha a nemzetközi jogot nem állítják helyre. A világon bármely demokrácia célponttá válhat. Rakétákkal vagy zsoldosokkal destabilizálhatják őket az oroszok, de Ukrajna győzni fog

– jelentette ki az ukrán államfő, aki köszönetet mondott Dániának a katonai segítségért, egészen pontosan a rakétákért, ágyúkért, drónokért, aknaszedő gépekért.

Dánia azonban itt nem állt meg. Mint vasárnap este a dán kormányfő bejelentette: országa – Hollandiával együttműködésben – 19 darab F-16-os vadászgépet is átad Ukrajnának. Zelenszkij rögtön ki is próbálhatott egy gépet, legalábbis belülről megtekintette a pilótafülkét. A dán miniszterelnök mögötte foglalt helyet.

Több mint hetven ukrán pilóta van itt a Skrydstrup légi támaszponton, akiknek hamarosan elkezdődik a kiképzése. Újév tájékán remélhetőleg az első vadászgépek elindulnak Dániából Ukrajnába – jelentette ki Mette Frederiksen.

Oroszország tiltakozott az F-16-osok tervezett átadása miatt. A Kreml szerint ezzel eszkalálódhat a konfliktus.

Zelenszkij szerint viszont a gépek érkezése áttörést jelent, mert az F-16-osok nemcsak a légvédelemben segítenek majd, hanem az orosz megszállók elleni ellentámadásban is.

Ujjongással fogadta Zelenszkijt a dán parlament előtt összegyűlt tömeg. Az ukrán elnök a dán néphez intézett beszédében hangsúlyozta, hogy

Oroszország el fogja veszíteni a háborút. 

 

Kiemelt kép: printscreen

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: