KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij aláírta a marihuána törvényt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a kannabisz orvosi célú használatát legalizáló törvényjavaslatot, amely a tisztviselők szerint segít a katonák és a civilek poszttraumás stresszbetegségének kezelésében a konfliktus alatt.

A törvényhozók most a kannabiszalapú termékek behozatalának engedélyezéséhez szükséges szabályozáson fognak dolgozni, mivel a hazai termesztés fejlesztése több időt vesz igénybe.

“A kender osztályba tartozó növények forgalmának szabályozásáról szóló törvénytervezetet… az elnök aláírta” – közölte csütörtökön közleményben az ukrán parlament. Az ukrán törvényhozók decemberben 248-16 arányban elsöprő többséggel fogadták el a törvénytervezetet.

A törvény hat hónap múlva lép hatályba, és szabályozza a kendernövények forgalmazását “orvosi és ipari célokra, (valamint) tudományos és tudományos-technikai tevékenységekre”, hogy a szöveg szerint bővüljön “a betegek hozzáférése a háború következtében kapott onkológiai betegségek és poszttraumás stresszbetegségek szükséges kezeléséhez”.

Egy “független európai orvosi kannabisz-tanácsadó”, Hanna Hluscsenko, aki az ukrán marihuána-párti lobbival dolgozik együtt, a Forbesnak elmondta, hogy “becslése szerint az első termékek az idei év harmadik vagy negyedik negyedévére kerülnek piacra”.

Zelenszkij elnök úgy népszerűsítette az intézkedést, mint az ukránok számára a fájdalom és a szorongás enyhítésének módját, azzal érvelve, hogy Ukrajnának követnie kell a nyugati példákat.

“A világ összes legjobb gyakorlatát, a leghatékonyabb politikát, az összes megoldást, bármilyen nehéznek vagy szokatlannak tűnjenek is számunkra, alkalmazni kell Ukrajnában” – mondta a drogproblémáiról ismert Zelenszkij tavaly az ország parlamentjében.

Az intézkedés kritikusai, köztük Julija Timosenko volt miniszterelnök, azzal érveltek, hogy a törvény hibás, és lehetővé teszi, hogy “milliárd dolláros drogüzletek és drogmaffiák” vesztegetéssel jussanak be az országba.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Ezen múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük