KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij a San Remói fesztiválra is „bejelentkezett” – olaszok ezrei tiltakoznak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több tízezer olasz egy petíciót írt alá Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az Eurovíziós dalfesztiválhoz hasonló San Remói Zenei Fesztiválon tervezett beszéde ellen. Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes azt mondta újságíróknak, hogy az esemény  „az olasz dalok fesztiválja volt, és az is marad”.

Mintegy 33 ezren írták alá azt a petíciót, amely az ukrán konfliktusért a NATO-t és az orosz ajkúak brutális kijevi elnyomását okolja Donbászban kialakult helyzetért – jelentette péntek a Reuters.

Ebben felszólítják a San Remói Zenei Fesztivál – az 1950-es évek óta minden évben megrendezett zenei verseny – szervezőit, hogy vonják vissza Zelenszkij meghívását, aki a verseny utolsó estéjén, február 11-én, videokapcsolaton keresztül akar felszólalni.

„Zelenszkij? Nem tudom, hogyan énekel”

mondta újságíróknak csütörtökön Matteo Salvini.

„Ha van időm [állami televíziót] nézni, akkor az lesz, hogy dalokat hallgatok, és semmi mást.”

Salvini azt mondta, hogy bár támogatja a „nyugati álláspontot” a konfliktussal kapcsolatban, azonban San Remónak a zenéről kell szólnia.

Alessandro Di Battista volt parlamenti képviselő „ellenfesztivált” szervez Zelenszkij megjelenése elleni tiltakozásul – jelentette az olasz Il Post.

Gianni Cuperlo, a balközép Demokrata Párt képviselője pedig kijelentette, hogy a sanremói fesztivál szervezői nem keverhetik össze a politikát szórakozással.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Lengyel külügyi szóvivő: Varsó fontolgatja orosz rakéták lelövését Ukrajna területe felett saját légvédelmi eszközeivel

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük