KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dollárbaloldal: a hatóságok újabb vizsgálatot indíthatnak az ellenzékhez áramlott külföldi pénzek ügyében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sikkasztás, pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt fordult az ügyészséghez egy magánszemély a baloldal legújabb külföldi finanszírozási botránya után – értesült a Magyar Nemzet. A napokban nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés szerint ugyanis nemcsak a Korányi Dávidhoz kötődő szervezettől, az Action for Democracytól érkezett pénz a magyar ellenzékhez, hanem egy eddig ismeretlen svájci alapítványtól is. Mindezek mellett úgy tudjuk, hogy az ellenzék jászberényi kampánytámogatása ügyében az adóhatóság már büntetőeljárást folytat.

A Fővárosi Főügyészségnél tett feljelentést pénzmosás, sikkasztás és költségvetési csalás gyanújával a közérdekű bejelentéseiről elhíresült Tényi István, miután egy nemrég a minősítés alól feloldott titkosszolgálati jelentés szerint nemcsak Amerikából, a Karácsony Gergely volt tanácsadójához, Korányi Dávidhoz kötődő szervezettől, az Action for Democracytól (AD) érkezett pénz a magyar baloldalhoz, hanem egy eddig ismeretlen svájci alapítványtól is hatalmas összeg áramlott az ellenzékhez. A szervezet ugyanis 887 millió forinttal erősítette a DK-közeli revolverblog, az Ezalényeg.hu kiadóját, az Oraculum 2020 Kft.-t.

Lelepleződött az is, hogy az AD-tól is 160 millió forinttal több érkezett, mint az eddig feltételezett összeg, vagyis a korábbi hárommilliárd forint helyett összesen négymilliárd kötött ki a baloldalnál.

A nemzetbiztonsági bizottság honlapján szerdán nyilvánosságra hozott beszámolóból egyértelműen kiderült az is, hogy a Korányi fémjelezte kör már a 2022. március 9-i, New York állambeli bejegyzése előtt több száz millió forinttal segítette a magyar ellenzéket. A jelentés kitért arra is, hogy Korányi az AD-t már eleve felépített pénzügyi háttérrel, célhoz kötötten hozta létre a választás befolyásolására.

A mostani fejlemények és nyilvánosságra hozott adatok előzménye, hogy az országgyűlési kampányban és még azt követően is komoly összegek áramlottak Amerikából Márki-Zayékhoz.

A több mint 1,8 milliárd forintnyi segítség akkor a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül érkezett a baloldalhoz.

Korányi Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójaként is tevékenykedett korábban. Mivel az amerikai pénzek miatt sérülhetett az ország szuverenitása, az ügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik, pénzmosás és sikkasztás gyanújával nyomozást indított a rendőrség, valamint költségvetési csalás miatt a NAV is eljárást rendelt el.

Később az első nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből az is kiderült, hogy az Action for Democracy nemcsak Márki-Zay Péter mozgalmának utalt, hanem egymilliárd forintot kapott az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója, továbbá több mint egymilliárd forinthoz jutott hozzá a DatAdat is, amely az egyesült ellenzék kampányát segítette.

Utóbbi, a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által fémjelzett céggel összefüggésben szintén a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytat eljárást. Megjegyzendő, hogy a NAV már a jászberényi ellenzéki kampány zavaros finanszírozását is büntetőeljárás keretei között vizsgálja, legalábbis ez derül ki egy lapunk birtokába került adóhatósági határozatból.

Magyar Nemzet

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: