KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dollárbaloldal: a hatóságok újabb vizsgálatot indíthatnak az ellenzékhez áramlott külföldi pénzek ügyében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sikkasztás, pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt fordult az ügyészséghez egy magánszemély a baloldal legújabb külföldi finanszírozási botránya után – értesült a Magyar Nemzet. A napokban nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés szerint ugyanis nemcsak a Korányi Dávidhoz kötődő szervezettől, az Action for Democracytól érkezett pénz a magyar ellenzékhez, hanem egy eddig ismeretlen svájci alapítványtól is. Mindezek mellett úgy tudjuk, hogy az ellenzék jászberényi kampánytámogatása ügyében az adóhatóság már büntetőeljárást folytat.

A Fővárosi Főügyészségnél tett feljelentést pénzmosás, sikkasztás és költségvetési csalás gyanújával a közérdekű bejelentéseiről elhíresült Tényi István, miután egy nemrég a minősítés alól feloldott titkosszolgálati jelentés szerint nemcsak Amerikából, a Karácsony Gergely volt tanácsadójához, Korányi Dávidhoz kötődő szervezettől, az Action for Democracytól (AD) érkezett pénz a magyar baloldalhoz, hanem egy eddig ismeretlen svájci alapítványtól is hatalmas összeg áramlott az ellenzékhez. A szervezet ugyanis 887 millió forinttal erősítette a DK-közeli revolverblog, az Ezalényeg.hu kiadóját, az Oraculum 2020 Kft.-t.

Lelepleződött az is, hogy az AD-tól is 160 millió forinttal több érkezett, mint az eddig feltételezett összeg, vagyis a korábbi hárommilliárd forint helyett összesen négymilliárd kötött ki a baloldalnál.

A nemzetbiztonsági bizottság honlapján szerdán nyilvánosságra hozott beszámolóból egyértelműen kiderült az is, hogy a Korányi fémjelezte kör már a 2022. március 9-i, New York állambeli bejegyzése előtt több száz millió forinttal segítette a magyar ellenzéket. A jelentés kitért arra is, hogy Korányi az AD-t már eleve felépített pénzügyi háttérrel, célhoz kötötten hozta létre a választás befolyásolására.

A mostani fejlemények és nyilvánosságra hozott adatok előzménye, hogy az országgyűlési kampányban és még azt követően is komoly összegek áramlottak Amerikából Márki-Zayékhoz.

Korányi Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójaként is tevékenykedett korábban. Mivel az amerikai pénzek miatt sérülhetett az ország szuverenitása, az ügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik, pénzmosás és sikkasztás gyanújával nyomozást indított a rendőrség, valamint költségvetési csalás miatt a NAV is eljárást rendelt el.

Később az első nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből az is kiderült, hogy az Action for Democracy nemcsak Márki-Zay Péter mozgalmának utalt, hanem egymilliárd forintot kapott az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója, továbbá több mint egymilliárd forinthoz jutott hozzá a DatAdat is, amely az egyesült ellenzék kampányát segítette.

Utóbbi, a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által fémjelzett céggel összefüggésben szintén a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytat eljárást. Megjegyzendő, hogy a NAV már a jászberényi ellenzéki kampány zavaros finanszírozását is büntetőeljárás keretei között vizsgálja, legalábbis ez derül ki egy lapunk birtokába került adóhatósági határozatból.

Magyar Nemzet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük