KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaporizzsjában megerősítették az orosz védelmi vonalat az ukrán csapatösszevonás nyomán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megerősítették az orosz védelmi vonalat Zaporizzsja megyében annak nyomán, hogy ukrán csapatokat vontak össze az ottani frontszakasznál – jelentette ki Vlagyimir Rogov, a régió Moszkva-barát közigazgatási főtanácsának tagja szerdán a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

„Hadseregünk készen áll, hogy szembeszálljon az ukrán fegyveresekkel és visszavágjon nekik, ha úgy döntenek, hogy támadásba lendülnek. A védelmi vonalat megerősítették, a tartalékokat megnövelték”

– nyilatkozott a tisztségviselő.

Rogov szerint a polgári lakosságot egyelőre nem evakuálják.

Az orosz hadsereg, amely a múlt héten végrehajtott ukrán ellentámadás nyomán elvesztette az ellenőrzést Harkiv megye szinte egésze felett, az általa függetlenként elismert szakadár Luhanszki Népköztársaság, valamint a Donyecki Népköztársaság nagy része mellett megszállva tartja Zaporizzsja megye Azovi-tenger felőli területeit és a Herszon megyét. A megszállt területeken népszavazás megtartására történtek előkészületek, amelyen a helyi lakosság többsége Moszkva elképzelése szerint az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazna.

A helyi hatóságok több, szakadár és az orosz ellenőrzés alatt álló településről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi támadást. A donyecki régióban lévő Holmivszkij községben a belövések következtében négy polgári lakos életét vesztette, egy pedig megsebesült. Herszonban működésbe lépett az orosz légvédelem.

 

Kiemelt kép: mir.tesen

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: