KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zakharova: Az Egyesült Államok az ukrajnai konfliktus részesévé válik, ha nagy hatótávolságú rakétákkal látja el Kijevet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washington az ukrajnai konfliktus részesévé válik, ha úgy dönt, hogy nagy hatótávolságú rakétákat szállít Kijevnek – jelentette ki az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova egy sajtótájékoztatón. Szerinte ebben az esetben az Egyesült Államok „átlép egy piros vonalat”.

Ha az Egyesült Államok úgy dönt, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Ukrajnának, akkor átlépik a vörös vonalat, és a konfliktus közvetlen részesévé válik

–közölte Zakharova 

A diplomata hangsúlyozta, hogy Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy „minden rendelkezésre álló eszközzel” megvédje a területét.

Zakharova azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei által Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai segítség egy hatalmas pénzmosási program része. Úgy véli, hogy Ukrajna fő célja az, hogy ne veszítse el a nagyarányú támogatást, mivel Kijev tudja, hogy enélkül „nem fog sokáig kitartani”. A diplomata úgy véli, ezt bizonyítják az ukrán félnek az Oroszország elleni háborúról szóló nyilatkozatai, amit addig kell szerintük folytatni, míg meg nem semmisítik Oroszországot.

Zakharova korábban azt mondta, hogy Ukrajna biztonságának garanciái mögött a Nyugat azon célja áll, hogy oroszokat öljenek.

Zakharova úgy látja, hogy az a dokumentum, amelyet Andrij Jermak ukrán elnök hivatalának vezetője és Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkár közösen készített nem másról szól, mint Ukrajna további fegyverekkel történő ellátása és az ukrán katonák Oroszország elleni harcra történő kiképzése.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ma 175 éve indult meg az orosz sereg Magyarország ellen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük