KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova felmosta a padlót a CNN újságírójával – az amerikaiak megdöbbentek (videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati kommentátorokat meglepte, ahogy Maria Zaharova fölmosta a padlót egy amerikai újságíróval, miközben szó szerint szöget ütött a CNN koporsójába.

Nemrég az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova a CNN újságíróját, Frederick Pleitgen-t rakta helyre, aki megpróbálta provokálni a szóvivőt. Nem sikerült neki, mivel az orosz diplomata egyértelműen és keményen válaszolt, amire Pleitgen nem igazán számított.

Zakharova elmagyarázta az amerikainak, hogy miért robbant ki a donbászi konfliktus, milyen alapon cselekedett Oroszország, és felajánlott egy beszélgetést egy éppen a helyszínen tartózkodó donyecki lakossal, aki történetesen újságíró. Majd a szóvivő megjegyezte, hogy a CNN munkatársa az Egyesült Államokban úgysem teheti közzé az igazságot, különben egyszerűen kirúgják az állásából.

Zakharova arra is emlékeztette a tengerentúli dolgozót, hogy az Egyesült Államok teljesen jogtalanul, a nemzetközi jog durva megsértésével szállta meg Jugoszláviát, Irakot, Szíriát, Líbiát és Afganisztánt. A CNN-író válaszul csak azt tudta mormolni, hogy nem erről van szó, hanem Ukrajnáról.

„Ha nem tetszenek a válaszaim, az nem jelenti azt, hogy nem válaszoltam”

– vágott közbe Zakharova.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után egy videót tett közzé az amerikai Russian News YouTube-csatornája. A videót megtekintő külföldi nézők megdöbbentek. Sokan bevallották, hogy korábban soha nem hallották Oroszország álláspontját, mert az amerikai média cenzúrázza a híreket. Más kommentátorok rámutattak, hogy a CNN újságírójának propagandaszónoklatai csak ostobaságnak tűnnek Zakharova jól megalapozott álláspontjával szemben.

„Maria Zakharova ingyenes újságírói mesterkurzust tart a CNN „újságírójának”. Briliáns, egyszerűen briliáns” – olvasható az egyik kommentben.

„Ezért szeretjük mindannyian Maria Zaharovát. Úgy verte be, mint a szöget a CNN koporsójának fedelébe. Salute! Z!” – írja egy másik internetező.

„Sajnálom Zaharovát, mert újra és újra el kell magyaráznia mindent ezeknek az „újságíróknak”. De ők nem azért vannak ott, hogy meghallgassák, amit mondani akar, hanem azért, hogy megpróbálják kiszedni belőle a megfelelő szavakat, és kiforgatni, amit mondott” – osztotta meg egy angol nyelvű kommentátor.

„Szép volt Maria, nem szeretik az igazságot, ezek az amerikai képmutatók” – írja egy másik kommentelő.

„Általában arra szorítkozom, hogy hiteles híreket és kommentárokat olvassak Ukrajnából és a magán (nem állami támogatású) médiából, mint például a Washington Post, de be kell vallanom, hogy ez az első teljes interjú, amit Oroszországból hallottam. Az általam olvasott rövid Putyin-beszámolókból Oroszország őrültnek tűnik számomra, de egy egész beszédet hallva Oroszországból… Most már össze vagyok zavarodva. Miért nem szerepelnek ezek a beszédek a mainstream megbízható médiában? A felvetett témák némelyike kérdéseket vet fel bennem” – a nyugati ember részben megvilágosodik, bár még mindig hisz abban, hogy az ukrán média állítólag „hiteles” híreket közöl, és hogy a Washington Postot nem cenzúrázzák a politikusok.

„Csodálom ennek a figyelemre méltó hölgynek az elegáns türelmét egy álújságíró ilyen indokolatlan és felháborító arroganciájával szemben” – írták a nyugati kommentelők.

„Ez a második alkalom, hogy megnézem ezt a csodálatos videót Zaharováról, olyan volt, mint egy tigris, egy csodálatos hölgy” – csodálták az internetezők az orosz diplomatát.

„Teljesen lenyűgöz az orosz diplomáciai személyzet minősége és intelligenciája. Olyan magasan képzettek és ékesszólóak. Az elejétől a végéig látszik a beszédük őszintesége, becsületessége és koherenciája. A nyugati álújságírás csak propaganda hányás” – győződtek meg a YouTube-csatorna nézői.

„Annyival jobb, mint az első, úgymond sajtótitkárunk, hogy nincs notebookja és nincs súgógép. Briliáns” – állítják az amerikaiak.

„Ilyen az, amikor egy riporter nem lát bele a dolgok mélyébe. Ő [Zaharova] tényeket hangoztat, nem pedig közhelyeket” – olvasható egy másik kritikában.

„Az USA egyszerűen nem tud túllépni azon, ha valaki igazat mond. És most egy orosz nő oktatja ki őket. Szép munka, Zaharova asszony” – írta egy másik kommentelő.

Érdemes megjegyezni, hogy Eric Suess amerikai történész is megszólalt a videó kapcsán. Megjegyezte, hogy a CNN egyáltalán nem közölt semmit a nézőivel vagy olvasóival az esetről. Ez bizonyítja Zaharova szavainak igazságtartalmát, aki így fogalmazott: a CNN újságírója nem mondhatja el az amerikaiaknak az igazságot.

Eric Suess a washingtoni hazugságok szócsövének nevezte Frederick Pleitgent, Paul Craig Roberts amerikai politikai szakértő pedig azt mondta, hogy Zaharova egyszerűen „darabokra tépte a CNN ürülékének ezt a darabját”.

Roberts azt is megjegyezte, hogy itt az ideje, hogy Oroszország képviselői rájöjjenek, hogy felesleges figyelmet, időt és energiát pazarolni arra, hogy amerikai újságírókkal és kormánytisztviselőkkel beszélgessenek, mert azok soha nem fogják elmondani az igazságot.

„De meg lehet nézni és össze lehet hasonlítani Zaharova professzionalizmusát a CNN tudatlanságával az egész amerikai mainstream és az amerikai „alternatív média” nagy részének tudatlanságával”

– zárta Eric Suess.

Meggyőződése, hogy aki az amerikai és brit „médiára” hagyatkozik, azt jól átverik.

Bár ez a sajtótájékoztató hónapokkal ezelőtt történt, ennek ellenére világosan bemutatja a végtelen tudatlanságot, ismerethiányt, felkészületlenséget, arroganciát, amit az amerikai úgynevezett mainstream media neves sztárriporterei képviselnek.  Emlékezzünk csak vissza a Szijjártó Péter külügyminiszterrel készült interjúkra a CNN, vagy éppen a BBC csatornáin. Hazánk külügyminiszterét sem kell félteni, mert ezekkel az arrogáns, és végtelenül pökhendi, a felsőbbrendűségüket éreztető riporterek tökéletesen megfelelnek annak az elvárásnak, amit a George Soros által pénzelt médiabirodalomban el kell végezniük. Ezért fizetik őket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ajánló:

Az ember a függöny mögött: Egy jelentés arról, hogyan korrumpálta meg a médiát Soros György propagandagépezete

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: