KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova: Csak szemfényvesztés a Nyugatnak bármilyen szólama is az ukrajnai békéről

Az ukrajnai konfliktusban a békéről szóló nyugati szavak csupán „egyfajta csali”, mivel az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is stratégiai vereséget akarnak mérni Moszkvára – jelentette ki Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Kijevbe látogatott, ahol Zelenszkijnek azt javasolta, hogy törekedjen tűzszünetre Oroszországgal a béketárgyalások elősegítése érdekében. Az ukrán vezető elutasította a javaslatot, mondván, hogy neki más elképzelése van a konfliktus lezárására.

Bármilyen megbeszéléseket folytatnak Ukrajna és a nyugati nemzetek a békéről, azok csupán „csalik, látszatok, trükkök és mémek”, amelyeket pusztán a saját érdekükben hangoztatnak

– mondta Zaharova szerdán heti rádióműsorában.

Az ukrajnai konfliktus valódi célja, hogy stratégiai vereséget mérjenek Oroszországra, amit az Egyesült Államok és szövetségesei „teljesen világosan és konkrétan” deklaráltak – magyarázta a tisztviselő. Gyakorlatilag a Nyugat arra törekszik, hogy szétverje Oroszországot és megszüntesse létezését – állította.

Mit lehet várni azoktól az emberektől, akiket az USA eszközként használ? Az eszközöknek nincs beleszólásuk abba, hogy mit tehetnek.

Az EU tisztán látó politikusai láthatják, hogy az USA nagy tervében milyen helyet szánnak nemzetüknek, amely az Oroszország elleni győzelem oltárán az áldozati bárány szerepét töltik be – tette hozzá Zaharova. Európa komor jövője a gazdaság állapotában is megmutatkozik – mondta.

„Ami Európával történik, az nem csak válság, vagy összeomlás, vagy pozícióvesztés. Az valóban katasztrófa”

– jelentette ki a külügyi szóvivő.

Az olyan nyugati tisztségviselők, mint a magyar Orbán, akik nyilvánosan tiltakoznak a Washingtonban választott irányvonal ellen, valószínűleg helyre akarják tenni a dolgokat az európaiak következő generációi számára, akik majd a mai vezetőket fogják hibáztatni a tehetetlenségük miatt – mondta Zaharova.

A magyar miniszterelnök többször is azt hangoztatta, hogy az ukrajnai konfliktus miatt Oroszország ellen büntetésként bevezetett nyugati szankciók nem vezettek az ellenségeskedések megszüntetéséhez, és végül többet ártottak az EU-tagállamoknak, mint Oroszországnak.

Ez is érdekelheti:  Vitézy Dávid: a választási folyamat lezárult, a munka most kezdődik

Budapest az EU-ban a vétójogával élve olyan javasolt korlátozásokat akadályozott meg, amelyek aláásták volna az alapvető magyar nemzeti érdekeket, például az Oroszországgal való együttműködést az atomenergia területén.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban már ígéretet tett arra, hogy tűzszünetet rendel el, amint Kijev lemond NATO-csatlakozási szándékáról, és kivonja csapatait minden olyan területről, amelyet Moszkva saját felségterületének tekint.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. © Szputnyik / Alexandr Kryazhev

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zaharova: Csak szemfényvesztés a Nyugatnak bármilyen szólama is az ukrajnai békéről

  1. A szart sem érő „Minszk_1” és „Minszk_2” típusú egyezményekkel való hitegetést nehéz lenne harmadszor is beadni az oroszoknak.
    Elvégre nem hülyék -inkább jóhiszeműek voltak….

    „Az ukrán vezető elutasította a javaslatot, mondván, hogy neki más elképzelése van a konfliktus lezárására.”
    Majd ha szorul a hurok felköti a nyúlcipőket a farokzongorista és Washingtonig vagy Izraelig meg sem áll – de Washington a valószínűbb „menedékhely”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük