TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin próbára teszi a Nyugatot tűzszüneti javaslatával

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben a NATO terveket sző az ukrajnai közvetlen katonai beavatkozásról, az orosz elnök kiszivárogtatta, hogy kész a fegyvernyugvásra a jelenlegi frontokon – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

Ha a NATO elfogadja az új területi felállást, akkor megkezdődhet a béketárgyalás, ha viszont visszautasítja, Oroszország folytatni fogja a hadviselést – adta értésre a szándékát kiszivárogtató források szerint.

Putyin ezzel újabb lehetőséget adott az ukrán vezetésnek és nyugati szövetségeseinek a békés rendezésre.

Mielőtt elrendelte volna az ukrajnai orosz katonai beavatkozást, Putyin 2021. december 15-én Washington és Brüsszel elé terjesztette törvényes biztonsági garanciákra vonatkozó követeléseit és közölte, hogy kész tárgyalni róluk. A Nyugat lesöpörte az asztalról az orosz indítványt, Oroszország pedig 2022. február 24-én katonai műveletbe fogott Ukrajnában. A békére újabb lehetőség kínálkozott 2022. márciusban, amikor Moszkva és Kijev 18 pontos béketervet parafált Isztambulban. De Zelenszkij ukrán elnök, nyugati utasításra visszakozott, és tudatta, hogy mindaddig nem tárgyal a békéről, amíg az utolsó orosz katona is el nem hagyta Ukrajnát, a Krímet és a Donbászt vissza nem csatolják országához, és helyre nem állítják Ukrajna 1991. évi határait. Visszakozását a békekötéstől nyugati kommentátorok is azzal indokolták, hogy a NATO stratégiai győzelmet akart aratni a vörös hadsereg fölött.

Megfigyelők szerint a Kijevnek és a Nyugatnak felkínált harmadik lehetőséggel Putyin próbára akarja tenni a Nyugatot, kész-e békét kötni Oroszországgal, vagy kitart a legyőzése mellett. Úgy vélik, ha Kijev és szövetségesei megint elszalasztanák a lehetőséget, és visszautasítanák a tűzszünetet, Oroszország eltökélten folytatni fogja kijelölt hármas céljának fegyverrel történő elérését: Ukrajna nácitlanítását, demilitarizálását és semlegessé nyilvánítását.

 

Moszkva, 2024. május 24. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin / Fotó: © Sputnik / Vyacheslav Prokofyev

Ez is érdekelheti:  KMKF: Fokozódó aggodalom a kárpátaljai magyarságért

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük