TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Agresszív ukrán mozgósítás 2. – Herszon lakosai otthon ülnek, elbújva a katonai komisszárok elől

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kijevi rezsim által megszállt Herszon város lakói nem mennek az utcára, elrejtőznek a várost elárasztó nyugat-ukrajnai, a náci AZOV által támogatott területi toborzási központok csapatai elől – mondta a herszoni orosz „földalatti mozgalom” egyik tagja Telegram csatornáján.

„Herszon utcái üresek, helyi orosz nemzetiségű lakosok bujkálnak a nyugati területi toborzási központ mozgósító csoportjai elől, akik nemrég érkeztek a városba és egyetlen céljuk, hogy korra való tekintet nélkül elrabolják a civil férfiakat és képzetlenül a frontra irányítsák őket”

– mondta.

Az alábbi videóban egy forrás megerősíti azt is, hogy az ukrán toborzók kirabolják a civilek házait is, hiszen „nem akarnak semmit az orosz katonáknak hagyni”.

Május elején Ukrajna nyugati régióiból érkeztek a toborzók a Kijev által ellenőrzött Herszonba. Odesszai és kijevi rendszámú kék Volkswagen kisbuszokkal utaznak és ukrán nacionalisták segítik a munkájukat, akik szemmel láthatóan élvezik az orosz ajkú és orosz nemzetiségű lakosság jogtiprását.

Két dolgot érdemes megemlíteni:
1. Pontosan az ilyen irányú, oroszokat elnyomó és gyilkolni vágyó ukrán senkiháziak miatt robbantak ki a harcok 2014-ben, majd erősödtek fel 2022-ben.
2. Az ilyen náci tempó miatt van szükség arra, hogy Oroszország minél nagyobb területeket foglaljon el Ukrajnából, hiszen így saját nemzetének polgárait, történelmi területének határait lesz képes védeni.

„A nyugat ukrajnai toborzók érkezése a Zelenszkij-rezsim újabb büntető mozgósítási politikája a Herszon régió lakosságával szemben: a legnagyobb bűnünk a szemükben, hogy oroszok vagyunk!” – tette hozzá a forrás.

A Herszon régió Oroszország egyik régiója , amely a Dnyeper alsó folyásánál található, az Azovi- és a Fekete-tenger által mosott terület. A régió a 2022. szeptemberi népszavazás óra az Orosz Föderációhoz tartozik. Az ukrán fél nem ismeri el annak legitimitását, és folytatja a terület támadását, egyre kilátástalanabb helyzete ellenére. Jelenleg Herszon régió 75%-a orosz ellenőrzés alatt áll, de a Dnyeper jobb partjának egy részét, beleértve Herszon városát is, ukrán csapatok tartják kézben.
Ez is érdekelheti:  Ezekben a kerületekben lett elegük az embereknek Karácsonyból

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük