KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Wagner-vezér: Az orosz tábornokok megpróbálják megtéveszteni Putyint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezető kedden megkérdőjelezte az orosz állam képességét arra, hogy megvédje az országot egy ukrán ellentámadástól. Miközben a magánhadsereg és a Kreml biztonsági vezetése között egyre szélesedik a szakadék.

Az orosz állam „képtelen megvédeni az országot” – mondta Prigozsin egy Telegramban közzétett videóban, hozzátéve, hogy az orosz tábornokok megpróbálják „megtéveszteni” Putyint.

„Ma a védelmi minisztérium egyik egysége elszökött az egyik szárnyunkról … leleplezve a frontot”

– mondta a Wagner-csoport vezetője, aki szerint ezt hazaárulásként kell kezelni.

A moszkvai katonai vezetőkkel – köztük Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimovval, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökével – folyó vita legújabb epizódjában Prigozsin megismételte azt az ígéretét is, hogy kivonja a Wagner-csapatokat a harctérről, ha nem kapnak elegendő lőszert Moszkvától.

„Ez nagyon rossz. Ha ez így megy tovább, nem leszünk képesek harcolni” – mondta Prigozsin.

„Ha minden feladatot úgy hajtanak végre, hogy megtévesztik a főparancsnokot (Putyint), akkor vagy ő fogja szétrúgni a hátsótokat, vagy az orosz nép, amely dühös lesz, ha a háború elveszik”

 – tette hozzá.

Prigozsin többször is azzal vádolta az orosz katonai vezetést, hogy visszatartja a lőszert az ostromlott donbászi városban, Bakhmutban harcoló Wagner-erők számára.

Prigozsin ultimátuma a Győzelem Napján

Mint ismert Oroszország súlyos veszteségeket szenvedett Bakhmutban, amely kulcsfontosságú harctér, ahol az ukrajnai háború kezdete óta a leghevesebb harcok zajlanak, és ahol a Wagner-erők legnagyobb számban jelen vannak.

Múlt pénteken Prigozsin azt mondta, hogy a Wagner-csapatok május 10-én visszavonulnak Bakhmutból és átadják állásaikat az orosz hadseregnek, ha nem kapnak „elegendő fegyvert és lőszert” a Kremltől. Két nappal később azonban azt mondta, hogy biztosítékot kapott arra, hogy a Kreml leszállítja a felszerelést, és hogy az emberei tovább harcolnak.

„Nehéz, véres csaták folynak” – Prigozsin cáfolta az ukrán haderő összeomlását Bahmutban

Prigozsin keddi kijelentései a második világháború idei oroszországi győzelem napi ünnepségek közepette hangzottak el, beleértve egy katonai parádét a moszkvai Vörös téren.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a felvonuláson tartott visszafogott beszédében azt mondta, hogy „ismét egy igazi háborút szabadítottak el” Oroszország ellen, és hogy a nyugati elit „gyűlöletet, ruszofóbiát és agresszív nacionalizmust” vet Moszkva ellen.

hirado.hu

Kiemelt képen: Jevgenyij Prigozsin üzletember a Wagner Group PMC alapítója

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: