KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Wagner főnök: „Úgy tűnik a Bloomberg jobban tudja, mit fogunk csinálni, mint mi”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Prigozsin visszautasítja a Bloomberg állítását

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy csökkenti ukrajnai tevékenységét – állította csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanaznap a Bloomberg meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Wagner inkább afrikai tevékenységeire kíván koncentrálni.

„Nem tudom, hogy a Bloomberg miről számol be. Úgy tűnik, ők jobban tudják nálam, hogy mit fogunk a továbbiakban csinálni. Amíg a nemzetünknek szüksége van ránk, addig Ukrajna területén fogunk harcolni” – mondta Prigozsin a Telegramon közzétett nyilatkozatában, az URA.ru orosz hírügynökség kérdéseire válaszolva.

Csütörtökön a Bloomberg azt állította, hogy a lőszer- és személyzeti hiány arra késztette Prigozsint, hogy „a hangsúlyt ismét Afrikára helyezze”. A médiaorgánum ismételten rámutatott arra is, hogy a Wagner-csoport erőinek még mindig nem sikerült teljes mértékben elfoglalniuk a stratégiai fontosságú ukrajnai Artyomovszk városát, amelyet Ukrajnában csak Bakhmut néven emlegetnek.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: A Wagner-csoport tagjai 2023. január 17-én Artyomovsk város közelében egy területen. © Sputnik

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: