Mindenkinek: Donbassz – A Rosszija 1 Tv megrázó erejű dokumentumfilmje (18+)

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Von der Leyen megüzente: Ha Magyarország rubellel fizet a földgázért, azzal megsérti a szankciókat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha Magyarország rubellel fizetne az orosz földgázért, azzal megsérteni az EU Oroszországgal szemben hozott szankcióit – közölte a CNN szerint Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen nyilatkozata azzal az orosz igénnyel kapcsolatos, amely szerint a jövőben rubelben kérné az exportált földgáz ellenértékét. Vlagyimir Putyin ezt azokkal az országokkal szemben léptetné életbe, amelyek „barátságtalannak” minősülnek.

Magyarország automatikusan ebbe a csoportba került az EU tagjaként, miután a szankciókat megszavazta. Viszont a budapesti orosz nagykövet két nappal korábbi interjújában elnéző volt Magyarországgal szemben, mondván, a magyar kormány kényszerhelyzetben, a közösség tagjaként kénytelen volt a szankciók mellé állni.

A héten Szijjártó Péter közölte: a rubelelszámolással kapcsolatos orosz igény a Gazprom és az MVM leányvállalatai között kötött szerződést érinti, a felek tárgyalnak, a részletek a megállapodás megkötése után lesznek ismertek. Alapvetően tehát nem utasította el a lehetőségét annak, hogy orosz kérésre Magyarország a jövőben rubelben fizetne a földgázért, amely után legközelebb május végén kell átutalnia a következő összeget.

Szijjártó szerint az EU-nak nincsen köze a két fél által kötött szerződéshez, és a magyar kormány azt sem támogatja, hogy az EU állásfoglalást fogalmazzon meg a a földgázimporttal kapcsolatban.

Természetesen Magyarország ellenzi, hogy az orosz fosszilis energiahordozókra és az atomenergiára kiterjedjenek a szankciók.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: