KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Volner János: Ukrán fenyegetés Magyarországnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

(„Betyár urai úgy nevelték, nem rúg vissza, csak búsan átkoz, S ki egyszer rúgott a magyarba, szinte kedvet kap a rúgáshoz.”)

Pavel Zsebrivszkij, a Donyecki Polgári-Katonai Közigazgatás korábbi elnöke (ma is az ukrán politika prominens megmondóembere) ezúttal Magyarországgal keménykedik.

A politikus szerint Magyarország „szemtelen” politikát folytat Ukrajnával szemben, ezért az ukrán hadsereg a kárpátaljai (magyarlakta rész) pozíciói megerősítésére készül. Zsebrivszkij szerint egy ukrán dandár „cafatokra verné a magyar honvédséget.”

Miért kell így beszélni? Magyarország semmi olyan lépést nem tett, ami Ukrajna területi integritását bármikor is veszélyeztette volna. Egyben szeretnénk felhívni a soviniszta ukrán politikus figyelmét arra az apró tényre, hogy nem mi vettünk el ukránok lakta területek tőlük, hanem ők vettek el magyarlakta területeket tőlünk, így a történelmi tapasztalatok alapján inkább nekünk volna az ukránokkal kapcsolatban aggódnivalónk…

A történelmi Magyarországhoz tartozó Kárpátalján jelenleg is nagyságendileg 150.000 magyar él, valós számuk még ennél is magasabb lehet, hiszen pont a félelemet keltő ukrán soviniszta politika miatt nem merik valós identitásukat a népszámláláskor megvallani.

Érdekes módon a folyamatosan ázsiai és afrikai bevándorlókért aggódó Európai Uniónak egy szava nincs ahhoz, hogy a kárpátaljai magyarságot napi szinten érik – gyakran tettlegességig is elmenő atrocitások pusztán azért, mert magyarnak születtek. A jelenlegi hivatalos ukrán politika is – amely folyton az európaiságát hangoztatja és NATO, valamint EU taggá akarja tenni az országot – virtigli soviniszta politikát folytat a magyarsággal szemben.

Ma már köztudott tény: a magyar fiatalokat ágyútölteléknek használják az ukrán hadseregben, a magyar identitást pedig vasmarokkal próbálják felszámolni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarság hídfőállásait (magyar nyelvű iskolák, önkormányzatok, templomok, művelődési házak, újságok, stb…) adminisztratív intézkedésekkel elsorvasszák.
A dolog ma már ott tart, hogy az ukrán nyelvtörvény alapján a magyar himnuszt is be akarják tiltani. Persze, ez dicső „ájróper” jogvédőink szerint „ukrán belügy”. Jaj, de unjuk már ezt a szöveget.

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

És hogy Magyarország „szemtelen” politikát folytatna? Miért is? Mert támogatjuk az ottani magyarság megmaradásért zajló harcát? A kárpátaljai iskolákat és a magyar identitás-megőrzés egyéb fontos hídfőállásait? Az ukránok szerint már ennyit sem lehet egy nemzetnek?
Szinte előre halljuk a folyton idelátogató balliberálisok sirámait: „miért ezzel kell foglalkozni”, „itthon nincs elég baj?” és a többi…

Ők azok, akiknek idegen szavak és kifejezések kéziszótára kell az olyan magasztosabb eszmék és célok megértéséhez, mint a nemzeti minimum, mint a kárpát-medencei magyarság együvé tartozása határon innen és túl… Szégyen, hogy még a magyar balliberális erők is pontosan így gondolkoznak, egy platformra kerülve ezzel a magyarellenes ukrán politikával. Ilyenkor mindig Ady jut az ember eszébe: „Betyár urai úgy nevelték, nem rúg vissza, csak búsan átkoz, S ki egyszer rúgott a magyarba, szinte kedvet kap a rúgáshoz.”

Ne feledjük: a kárpátaljai magyarok sohasem szavazták meg, hogy Ukrajnához szeretnének tartozni, ahogy azt sem követelték ki (miképpen ilyet nem is lehet), hogy magyarnak szülessenek a soviniszta Ukrajnába.

Szóval üzenjük Zsebrivszkij elvtársnak, hogy ne minket fenyegessen. Inkább foglalkozzon azzal, hogy ha sokáig húzkodják az orosz medve bajuszát, Putyin reggel nekiindul, és az ebédet már Kijevben fogyasztja el.

Forrás: Volner János közösségi oldala

Kapcsolódó:

Megfenyegette Magyarországot a Donecki Polgári-Katonai Közigazgatás korábbi elnöke

Egyre súlyosabb a helyzet, az ukrán hadsereg támadásra készülődhet

A nagyszerű Uniónk és a Donbassz emberi jogai

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük