KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Volner János: Most aztán már álljon meg a menet! – Fejezze be az ukrán politika a magyarellenes uszítást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Irina Verescsuk, Ukrajna miniszterelnök helyettese még a háború idején sem bír magával, ha a magyarokat kell gyalázni.

A napokban felháborító bejegyzést tett közzé a Facebook oldalán, melyben az ukrán sovinisztákra jellemző hangnemben kritizálta Magyarországot, amiért nem vagyunk hajlandóak mindenben úgy táncolni, ahogy ők fütyülnek.

Idézzük: „Nem támogatják a szankciókat. Nemhogy fegyvert nem adnak, de nem is engedik át a más országokból származó fegyverszállítmányokat a területükön. Valójában mindenre nemet mondanak. Lassacskán Budapest hivatalos retorikája nyíltan oroszbarát lesz. Mi az? Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarod? Mit akarnak? Olcsó orosz gázt? Vagy netán a mi Kárpátaljánkat?”

Igen, valóban nem fogunk sem katonát, sem fegyvert küldeni a háborúba. És tudja miért, kedves miniszterelnök-helyettes asszony? Több oka is van, de elmagyarázzuk. Először is nálunk, Magyarországon rövid idő alatt bebizonyosodott, hogy a magyar társadalom elsöprő többsége békepárti. És itt szokás figyelembe venni a többség akaratát. Másodszor: a fegyverszállítmány útnak indításától kezdve célpont. Nem akarjuk, hogy bombák potyogjanak az országunkra, de azt sem, hogy Kárpátaljára.

Valamint a konfliktus további eszkalálódásához sem szeretnénk semmilyen szinten hozzájárulni. Értse jól: sem egy Európában tovább terjedő háborút, sem egy világháborút nem támogatunk még az Önök kedvéért sem.

Éppen így, ha lehetőségünk van rá, nekünk továbbra is kellenek az energiahordozók, ha azok olcsóbbak, (márpedig azok), mint Biden-ék palagáz szállítmányai, mert arról szó sem lehet, hogy a magyar polgárok fizessék más háborúját.

És azért szeretnénk megjegyezni: a magyar hatóságok és a magyar emberek példaértékű humanizmussal fogadnak mindenkit, aki az Önök országából jött. Teszik mindezt úgy, hogy az Önök emberei, például Pavel Zsebrivszkij nemrég még a magyar honvédség „cafatokra veréséről beszélt”, az Önök politikája pedig mindent megtett, hogy a százötvenezer fős kárpátaljai magyar kisebbségünk lassan már egy pohár vizet ne merjen kérni a szülőföldjén magyarul.

Szóval jó lenne elgondolkozni ezeken picit.

Az Önök országát ért agressziót mi is elítéljük. Segítünk, amivel csak tudunk: menedékkel, élelemmel, gyógyszerrel. Még akkor is, ha ezek alapján egy fordított helyzetben, erősen feltételezhetően Önök ennek egytized részét sem tennék meg értünk.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: