KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Viszlát dollár – Törökország és Oroszország átáll a rubel alapú kereskedelemre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szocsiban találkozott a minap Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök. Nagyon érdekes, hogy a magyarországi médiumok viszonylag „szűken” számoltak be az ott történtekről, pedig nagyon fontos döntések születtek gazdasági kérdésekben a két ország között.

Az egyik ilyen és talán legfontosabb döntés az, hogy Törökország és Oroszország a kereskedelem területén átáll a rubellel történő elszámolásra. A felek 100 milliárd dollárra kívánják növelni a Törökország és Oroszország közötti kereskedelmi forgalmat.

Egy másik nagyon fontos elhatározás is született, a MIR kártyákat illetően. Mint tudjuk a nyugati bankvilág kizárta az Orosz Föderációt a SWIFT rendszerből, aminek következtében az ebben a rendszerben működő orosz bankkártyák és maga az átutalási rendszer is leállt. Válaszképpen Oroszország aktiválta a MIR fizetési rendszert, amelyhez már több ország is csatlakozott.

Most Törökország is úgy döntött, hogy kiterjesztik a MIR-t, vagyis hamarosan Törökországban mindenhol működni fognak az orosz kártyák a bankközi rendszerben, amely felváltja a Western Swiftet.

Ezzel a döntéssel Erdogan egy újabb lépéssel távolodott el az Egyesült Államoktól.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Medvegyev a pokol lovasára bízná Joe Bident

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük