KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Visszatért a tél, szinte az egész országban havazni fog

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elsőfokú figyelmeztetést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás és az erős széllökések miatt.

Mindenütt beborul az ég. A nyugat felől érkező csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, terjeszkedik. A csapadék nyugaton esővel, máshol havas esővel, havazással indul, ám napközben nyugat felől – északkelet kivételével – egyre inkább az eső válik jellemzővé. A legtöbb helyen csak időszakos, gyorsan olvadozó hóréteg alakulhat ki.
Pénteken reggel nyugat felől egy csapadékzóna érkezik és vonul át a nap folyamán az ország fölött, a keleti határvidéket várhatóan csak a késő délutáni órákban éri el. A jellemző halmazállapot északnyugaton végig eső lehet, míg keletebbre az enyhülés hatására általában a kezdeti havazást havas eső, majd eső váltja fel. Csupán a keleti, északkeleti határ közelében és a Mátra, Bükk magasabb csúcsain maradhat végig havazás a fő csapadékforma. Általában 4 centiméteres hóréteg alakulhat ki, azonban a Dunakanyar, a Budai-hegység és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein, illetve az északkeleti tájakon (kiemelten Szabolcs, esetleg Hajdú megye keleti részén) öt-tíz centiméteres vastagságú hótakaró kialakulására is esély nyílik. Az enyhülés hatására (az északkeleti tájak és a magasabb csúcsok kivételével) gyorsan el is olvad a hótakaró.

Pénteken késő délután, illetve este az északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és esetleg a középső országrészben viharos lökések kísérhetik (60-80 kilométer/órás), de az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, Börzsöny magasabban fekvő részein 90 kilométer/órás körüli, esetleg afölötti lökések is lehetnek. A késő esti órákban kissé veszít erejéből a légmozgás

Délután +1 és +8, késő este -1 és +7 fok közötti értékekre számíthatunk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

Ez is érdekelheti:  Legendás Hungaria- és Piramis-koncertek vinylen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük