KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megérkeztek az első „Marker” robotok a Donbasszba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Négy „Marker” robot érkezett Donbászba – írta a Telegram csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasai nevű, katonai tanácsadókból álló különleges osztag vezetője.

„Elkezdjük a célképek feltöltését, a harci algoritmusok kidolgozását egy harci robotcsoport részeként, és erős páncéltörő fegyvereket telepítünk”
– mondta a Roszkozmosz korábbi igazgatója.
Jevgenyij Dudorov, az Androidnaja Tekhnika NPO ügyvezető igazgatója megerősítette a RIA Novostinak, hogy a robotrendszereket a különleges műveleti zónában lévő bázisukra szállították.
„Most a berendezések előkészítésén, a rendszerek ellenőrzésén, a szoftverek, a kommunikációs és a navigációs rendszerek valós körülmények közötti teljesítményének értékelésén, a Marker komplexum autonóm vezérléséhez szükséges algoritmusok képzésén és tesztelésén kell dolgoznunk”
– jelentette ki Dudorov
Elmondása szerint az eszköz képes lesz eltalálni az ukrán fegyveres erőknek szállítandó amerikai Abrams tankokat és német Leopardokat. Az eszköz vezérlőrendszerében lévő  elektronikus katalógusa a látható és infravörös tartományban lévő célpontok adataival rendelkezik, ennek köszönhetően a robot automatikusan meghatározza az ellenséges eszközt. Tehát a  mintegy három tonna súlyú robotkomplexum a legfejlettebb önálló mozgáskészséggel és mesterséges intelligencián alapuló tárgyfelismeréssel rendelkezik. A platform autonómiáját egy moduláris multispektrális látórendszer biztosítja, amelyben az adatokat neurális hálózati algoritmusok dolgozzák fel.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: