TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Degeszre kereste magát a szankciókon a Shell

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az olaj- és gázipari óriásnak számító Shell éves nyeresége elérte a 32 milliárd fontot, miközben a háztartások és a vállalkozások a háború okán egyre emelkedő energiaárakkal küzdenek.

A Shell energiaipari óriásvállalat nyeresége 32 milliárd fontra (39,9 milliárd dollárra) nőtt 2022-ben az ukrajnai orosz inváziót követő egyre inkább emelkedő olajáraknak köszönhetően. Ez a vállalat

115 éves történetének legmagasabb nyeresége,

felülmúlva az iparági szakértők várakozásait – írja a Daily Mail.

Ki, mit számol?

A londoni tőzsdén jegyzett olajipari vállalat közölte a befektetőkkel, hogy a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti, korrigált eredmény (EBITDA) 53 százalékkal ugrott meg az előző évhez képest, miután az energiaárak az ukrajnai orosz inváziót követően szintén ugrásszerűen megemelkedtek.

A Shell eredményeinek bejelentésekor a Greenpeace aktivistái egy hatalmas, benzinkutakat utánzó ártáblát állítottak fel a vállalat londoni központja előtt. A 10 láb magas tábla a Shell 2022-ben elért 32,2 milliárd fontos nyereségét mutatja, a kérdőjel mellett pedig azt az összeget, amelyet a vállalat az éghajlati veszteségek és károk fedezésére fizet.

Miközben a Shell a rekordmilliárdokat számolja, az emberek világszerte a rekordméretű aszályok,

hőhullámok és árvizek okozta károkat számolják össze, amelyeket ez az olajóriás okoz”

– mondta Elena Polisano, a Greenpeace egyik kampányfelelőse.

„Nem szabadna…”

A brit ellenzéki Munkáspárt azzal vádolja Rishi Sunak kormányfőt: túl gyenge ahhoz, hogy szembeszálljon az olaj- és gázipari érdekeltségekkel. Ed Miliband, az éghajlatváltozással foglalkozó árnyékminiszter kifejtette: „miközben

a britek áprilisban 40 százalékos energiaár-emeléssel néznek szembe,

a fosszilis üzemanyagokat gyártó, óriási profitot termelő vállalatokkal szemben a kormány nem hajlandó bevezetni az extraprofitadót”, így a politikus szerint a nagy cégek „megússzák” a különleges adóztatást.

ir Ed Davey, a Liberális Demokraták nevű brit párt vezetője úgy véli: „Egyetlen vállalatnak sem szabadna ilyen felháborító profitot termelnie Putyin illegális ukrajnai inváziójából.”

hirado.hu

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük