KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Világok harca, avagy hogy használja a Nyugat az iszlamista radikálisokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Washington mögött álló pénztőke már hosszú évtizedek óta gyakorlott az iszlamisták finanszírozásában. Az Al-Kaida felfegyverzésének amerikai hozzájárulása volt az első nyílt titok, amelyet később igencsak megbántak Washingtonban.

Az arab tavasz után még erőteljesebbé vált az USA oszd meg és uralkodj elve az iszlám világ térségében, nem csupán a Közel-Keleten, de Észak-Afrikában és a Távol-Keleten egyaránt. Az Iszlám Állam előzményszervezeteinek pénzelése, felkészítése és fegyverekkel való ellátása is köztudott azok számára, akik nem csupán a fősodratú, neoliberális médiából tájékozódnak. A számtalan, főként Irakban, Szíriában és Iránban végrehajtott terrortámadás komoly tapasztalati tőkét jelent ezen állatok számára.

 

A kétbites iszlamisták használata igencsak kézen fekvő a nyugatiak számára:
1. a gyanú egyértelműen elterelődik rossz irányba
2. nagyon olcsó megoldás, nem kell erőteljes kiképzés
3. minimális a fegyver, lőszer, robbanószer igény
4. a terroristák általában meghalnak a támadás során, így a szálak maguktól elvarrásra kerülnek

 

Bár jelenleg nincs arról biztos információ, hogy a moszkvai terrortámadást az USA vagy szövetségesei hozzájárulásával és/vagy segítségével követték el, de Ukrajna szerepe igencsak nyilvánvalónak tűnik. A terroristák menekülési útvonala egyértelművé teszi, hogy Kijev közreműködött a terrortámadásban, hiszen ezek a mészárosok ott védelmet találtak volna. Erre ígéretet és biztosítékot kaptak, nincs kétség e felől. Azt már az olvasó értelmére bízom, hogy véleménye szerint az ukránok végrehajthattak-e egy ilyen támadást a CIA beleegyezése nélkül…

 

Az USA szerepe még akkor is sántít a moszkvai támadásban, ha csak a washingtoni kommunikációt olvassuk

Az USA ezek alapján megsérthetett egy több évtizede bevett törvényi- és szokásjogot, miszerint az államok értesítik egymást a titkosszolgálatok munkája által feltérképezett terrortámadások potenciális célpontjairól. Az USA március 7-én információt jelent meg lehetséges oroszországi terrortámadásokról. Ekkor az USA a nagykövetségén keresztül figyelmeztetett, hogy támadásokat készülnek a moszkvai koncerttermek ellen. 48 órás időszakot határoztak meg. Mostanra kiderült, hogy a március 9-én a későbbi támadás egyik résztvevőjét a Crocus Hall kamerájával rögzítették. Lehet, hogy a támadást erre a napra tervezték, de valami elriasztotta a terroristákat.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Súlyos fenyegetés az egész világra, benne Magyarországra is

Nyilvánvalóan az amerikai titkosszolgálatok tudtak a támadók terveiről. Az oroszok szerint azonban az amerikaiak nem szolgáltattak ki nekik minden rendelkezésre álló adatot, és csak általánosságokat osztottak meg, holott ilyen konkrét figyelmeztetések (például a megjelölt 48 órás időintervallum közlése) esetén a gyakorlat azt mutatja, hogy sokkal több információ áll rendelkezésre. Igaz ez abban az esetben is, hogy ha konkrétan nem tudtak a támadás helyszínéről. Az információ szélesebb körű megosztása mindazonáltal akár meg is akadályozhatta volna a terrorcselekményt.

Ez a hozzáállás tovább ássa a gödröt a Nyugat és a vele nem szövetségben álló harmadik országok között. Ismét bebizonyosodott, hogy akár aktív titkosszolgálati részvétellel, akár passzív elhallgatás segítségével érik is el; ha nem szeret a Wall Street, akkor mehet a terrortámadás.

Kiemelt képen: a Crocus City Hall ellen elkövetett merénylők

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük