KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyre nagyobb bajban Biden: a hét bizonytalan államból hatban Trump vezet

Donald Trump a hét ingaállamából hatban vezet Joe Biden hivatalban lévő elnök előtt  – derült ki a Wall Street Journal új felméréséből. A választás fő csatatérállamait vizsgáló felmérés szerint Trump 2 és 8 százalékpont közötti előnnyel vezet hat államban – Pennsylvania, Michigan, Arizona, Georgia, Nevada és Észak-Karolina államokban.

Ahol szoros lehet az állás, az Wisconsin, itt Biden és Trump fej-fej mellett áll.

Összességében a felmérés azt mutatja, hogy a választások kimenetelét leginkább befolyásoló társadalmi csoportok elégedetlenek Bidennel. A felmérésben részt vevő összes államban a negatív vélemények az elnök munkájának teljesítményéről 16 százalékponttal vagy annál is többel meghaladják a pozitív véleményeket, négy államban pedig a különbség meghaladja a 20 százalékpontot is.

Ezzel szemben Trump csak egyetlen államban – Arizonában – kapott kedvezőtlen értékelést a Fehér Házban töltött időszakával kapcsolatban, ahol a negatív értékelések 1 százalékponttal meghaladták a pozitívakat.

Arra a kérdésre, hogy melyik jelölt rendelkezik jobb fizikai és szellemi alkalmassággal a Fehér Ház vezetésére, 48 százalék Trumpot, 28 százalék pedig Bident választotta. A felmérés arra is rámutatott, hogy Biden egyre nehezebben tudja magának megnyerni a különböző kisebbségekhez tartozó választókat, amely tény újabb aggodalomra adhat okot a Demokrata Pártban.

Mandiner

Kiemelt képen: Donald Trump Georgiában, 2024. március 9-én © AP / Mike Stewart

Ez is érdekelheti:  Egy másik lövedék is eltalálta Trumpot - egy közeli épület tetejéről lőtt a merénylő (videó 18+)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük