KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vesztegetés gyanúja miatt letartóztatták az orosz védelmi miniszterhelyettest

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vesztegetés gyanújával letartóztatták Timur Ivanov orosz védelmi miniszterhelyettest – jelentette be kedden az ország nyomozóbizottsága.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Szergej Sojgu védelmi minisztert tájékoztatták a letartóztatás tényéről – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Korábban kedden Ivanov még részt vett a Sojgu által vezetett kibővített miniszteri értekezleten, amelyen számos magas rangú orosz tisztviselő és katonai felsővezető is jelen volt.

Bár a bizottság gyakorlatilag nem közölt részleteket az ügyről, Peszkov azt mondta, hogy Ivanovot nagy összegű kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A bizottság által idézett orosz büntető törvénykönyv ide vonatkozó paragrafusa szerint az ilyen összegek mértéke legalább 1 millió rubel (több mint 10 500 dollár) nagyságú kenőpénzeket jelentenek. Ha Ivanovot bűnösnek találják, akár 15 évre is rács mögé kerülhet.

Ivanov régóta tevékenykedik az ország energia- és építőipari ágazatában, és több nagy múltú állami vállalatnál is dolgozott. 2013 és 2016 között ő vezette az Oboronstroj katonai építési vállalkozást, egy olyan céget, amelynek elsődleges célja a megfelelő lakóházak építése a katonák számára. Ezt követően nevezték ki jelenlegi posztjára, ahol a minisztériumon belül a katonai építkezéseket felügyelte.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Timur Ivanov orosz védelmi miniszter-helyettes / © Sputnik / Kirill Braga

Ez is érdekelheti:  Robert Fico továbbra sincs szállítható állapotban, módosulhat a bűncselekmény minősítése

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük