KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Görögországot szinte megfojtotta a szaharai homokvihar (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Afrikából érkező hatalmas porvihar Athént és más görög városokat is beborított, narancssárgára festve az eget – számol be a Russia Today.

A meteorológiai szolgálatok szerint a szaharai porvihart sáreső kíséri, főként az ország északi és nyugati részén.

A magas hőmérséklet, csak még inkább fokozta porvihar hatását – részletezték a meteorológusok. A szél szerdán várhatóan nyugati irányba fordul, ami csökkenti majd a levegőben lévő szaharai homok mennyiségét.

„Egy olyan jelenségnek vagyunk a tanúi, amely ezekben a hónapokban fordul elő és általában déli széllel és megnövekedett hőmérséklettel jár együtt”

– mondta Dr. Kostas Lagouvardos, a görög Nemzeti Obszervatórium Környezetkutató és Fenntartható Fejlődési Intézet kutatási igazgatója az Athén-Macedóniai Hírügynökségnek.

„Fontos környezeti problémának nevezte a jelenséget, mivel sok embert rendkívül hátrányosan érint, különösen akkor, ha a talaj felett magas a por koncentrációja”.

Az orvosok a polgárokat, különösen a már meglévő légzőszervi betegségekben szenvedőket érintő fokozott kockázatokra figyelmeztetnek.

A szaharai homokvihar miatt Líbia hétfőn és kedden kénytelen volt felfüggeszteni a légi közlekedést. A Líbiai Meteorológiai Obszervatórium jelentése szerint akár 70 km/órás széllökések is előfordultak. A fenti videón egy repülőtér kifutópályája látható, amelyet elért homokvihar.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: homokvihar Athénban 2024. április 23-án / Fotó: printscreen

Ez is érdekelheti:  Robert Fico túl van az életveszélyen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük