KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vérrel írt üzenet, fegyverarzenál, eltévedt lövedék – Fokozódik a feszültség a déli határnál

Tovább súlyosbodott a helyzet a déli határunk szerb oldalán azóta, hogy Az Akta bemutatta a terrorista embercsempész bandák táborait, akiknek az egymással folytatott háborúja a helyi magyarok életét veszélyezteti. Ahogy riportunkban bemutattuk, afgán és észak- afrikai terrorista csoportok tanyáznak a Szabadka környéki erdőkben, sorozatlövő, gránátvető fegyverekkel és gránátokkal ellátva, és most már naponta vannak tűzharcok, lőnek és robbantanak, gyakran a lakóházak közelében.

Ezek a bandák szervezik a napi több száz, Zágrábból a Délvidékre érkező illegális migráns továbbjuttatását. Az elmúlt napokban fokozódott az amúgy is tarthatatlan helyzet. A lövöldözések maradványait, lőszerhüvelyeket néhány tíz méterre a határtól százával találni – már a határon lőnek, miközben 300–400 fős csoportok invázióját irányítják neki a kerítésnek. És már nem létráznak: végigvágják a kerítést, azon tuszkolják át az embereket az akciót fegyveresekkel fedező embercsempészek. Füssy Angéla riportja a PestiSrácok.hu-n

A PestiSrácok.hu számos exkluzív felvételt kapott a terroristákról és a felkutatásukra irányuló akciókról. Megtaláltuk a TikTokon az embercsempész bandák egymásnak szóló hadüzeneteit, különböző üzenetekkel ellátott videóit. Ezek a felvételek is jól mutatják, hogy elit terrorista csoportok háborúja dúl az embercsempész piacért, illetve területekért. A BIRN balkáni oknyomozó portálnak pedig a csoportok vezetőit is sikerült beazonosítania, és belső informátoraik által a területfelosztási harcok eseményeit is feltérképezték. Hat hónapon át tartó kutató-elemző munkájukból az is kiderül, hogy a marokkói és afgán bandák háborújához főleg Koszovóból albán bűnözői körök biztosítják a fegyvereket, méghozzá igencsak borsos áron.

Újabb nehéz éjszakákon vagyunk túl. Több kézigránátot is dobtak és automata fegyverekkel lőttek, alig 40–50 méterre a határt védő kerítéstől

– mondta lapunknak a férfi, aki Az Aktának is nyilatkozott nemrég a helyszínen és végigkísérte stábunkat a forgatás során. A hatóságok munkáját segítő magyar – nevezzük Tamásnak – azt is elmagyarázta, mi a fegyverhasználat oka: területvédelem és piacszerzés.

Már a kerítésnél lőnek

A határmenti sávot terrorista csoportok osztották fel egymás között. Ha újabb banda jelenik meg és próbál itt piacot kiépíteni, annak meg kell küzdenie a területeket uralókkal. De nemcsak azért szólnak a fegyverek. Aki át akar menni a területükön – márpedig a határon csak úgy lehet átjutni –, annak fizetnie kell. Amelyik csoport vezetője nem fizet, azokra tüzet nyitnak. A migránsok reggelig kapnak haladékot, amikor be kell menniük a befogadó állomásra, de a területen áthaladásért újra fizetni kell. Akik ezt nem tudják megtenni, azok elbújnak

– magyarázta Tamás.

Ez is érdekelheti:  Mi is történt valójában hétfőn Kijevben? - ukrán történész a Kijev elleni orosz támadásról

ÉLETÜK ÉS VÉRÜK ÁRÁN

A határsávban több tanyát is kisajátítottak, feltörtek hétvégi házakat, egyszerűen beköltöztek más tulajdonába. Ezekben az épületekben nagy mennyiségű fegyvert is elrejtettek. Azok, akik nem jutnak át a határon, vagy a magyar rendőrők visszatoloncolják őket, éjszakára gazdasági épületekbe, kertekbe húzódnak be. Hétfő éjjel egy 1200 fős csoport nem jutott át: ők jelenleg egy hajdújárási tanyán várják, hogy újra nekivezessék őket a kerítésnek. Ehhez ugye újra fizetni kell… A csoportban forrásunk szerint rendkívül sok a nő és a gyermek, több csecsemőt is látott.

Tanyákra törtek be, magánépületeket foglaltak el

A Tamás által küldött fotókon, videókon jól látható, hogy most már valóban több helyen van teljesen szétvágva a déli határt védő kerítés. Annak mentén, illetve a szomszédos kukoricásnál pedig tucatszámra hevernek repeszek és töltényhüvelyek. A területért folytatott harc nem babra megy. A minap annak az embercsempész bandának a táborhelye közelében, ahol Az Akta is forgatott, a határkövet jelölő oszlopra vérrel írták fel a 313-as számot.

Vérrel üzentek egymásnak a terroristák

A 313 egy afgán elit egység. Azt üzenik, hogy a területüket az életük árán is megvédik, ha kell

– mondja Tamás.

“ELTÉVEDT” REPESZ TALÁLT BE EGY CSALÁDI HÁZBA RADANOVÁCNÁL

Hiába egymás ellen harcolnak, bármikor áldozatul eshet a harcaiknak az is, akinek semmi köze hozzá. Durván egy hete Radanovácnál valakire gránátot dobtak, amely megpattant, és egy családi ház kertjében landolt. A gránát egy fának ütközve a levegőben aktiválódott. A szétszóródó repeszek a ház falába, bejárati ajtótokjába és ablakán is becsapódtak. Érdekes, hogy a helyszínre érkező rendőrök nem találták nyomát robbantásnak. Utólag a belügyi szervek derítették fel az esetet.

Eltévedt gránát repeszei egy családi házban

Tamás szerint egyre bátrabbak és bevállalósabbak a migránscsoportok és az embercsempész terroristák is. Míg korábban a lövöldözések, akciók általában éjszaka zajlottak és főként az erdőkben, most már gyakorlatilag bármikor, bárhol előfordulhatnak. Épp ezért most, hogy elkezdődött a tanítás, a délvidéki családok nem engedik egyedül iskolába a gyermekeiket, mindenkit autóval visznek és hoznak. Amelyik családban nincs, vagy nem tudják megoldani, ott szomszédok, barátok segítenek be.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter kiskorú lánynak tett szexuális ajánlatot (videó)

Az aggodalom abszolút indokolt. Több eset is előfordult a napokban, amikor már helyi lakosokra is rátámadtak. Piroton egy kocsmába több fős migráns társaság ment be, némi hangos szóváltást követően kést rántottak és több vendéget megkéseltek. A hírek szerint az ámokfutás viszonylag szerencsésen végződött és csak könnyebb sérüléseket szenvedtek el az áldozatok. A hétvégén a szerb rendőrség is tartott akciót a Délvidéken. Ugyancsak Pirotnál, ahol a késelés is történt, egy négytagú embercsempész bandát fogtak el, akiknek automata fegyvereik voltak.

KATONAI ALAKULATOK MINTÁJÁRA MŰKÖDŐ TERRORISTA CSOPORTOK

Az embercsempész-terrorista csoportok úgy működnek, mint a katonai alakulatok. A csoportoknak elnevezése, sorszáma is van. A vérrel felírt 313-asokon kívül ezen a délvidéki területen tanyázik a 400/59-es, akik Killer Group néven nevezik magukat és úgy tartják, ők a “királyok”. A 313 és a 400/59 háborúban áll, nyíltan küldik egymásnak a hadüzeneteket TikTok-videókban. Ezen a közösségimédia-felületen egyébként folyamatosan jelen vannak, üzennek és egymással is kommunikálnak.

400/59-es Killer Group a TikTokon

Csatornáikra saját maguk töltöttek fel felvételeket fegyverarzenáljukról, a kerítés átvágásáról, csoportok átjuttatásáról, de olyan felvételeket is találtunk, amelyeken látható, hogyan gúnyolják, hergelik a határt védő magyar rendőröket.

A teljes cikk a Pesti Srácok oldalán, IDE kattintva olvasható.

Pesti Srácok

Kiemelt képen: Vérrel üzentek egymásnak a terroristák / Fotó: Pesti Srácok

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük