KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vérlázító dolgokat vallottak be az elfogott Hamász-katonák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) és a Shin Bet biztonsági szolgálat szerdán újabb bizonyítékokat hozott nyilvánosságra arról, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet mentőautókat használ a műveletek végrehajtásához, köztük egy lehallgatott telefonbeszélgetés felvételeit és az október 7-i mészárlásban részt vevő terroristák kihallgatását. 

A telefonbeszélgetésen az hallható, ahogy a Hamász egyik katonája egy gázai férfival beszélget, és azzal dicsekszik, hogy bármelyik mentőautóval elmenekülhet és mozoghat.

A Shin Bet az október 7-i támadásban részt vevő és elfogott Hamász-tagok kihallgatásaiból pedig kiderül, hogy a Hamász kihasználta az orvosi és polgári infrastruktúrát. Az egyik iszlamista azt mondta:

Az al-Kasszamnak saját mentőautói vannak, amelyek közül néhány a katonai bázison található. A mentőautók külseje hasonlít a civil mentőautókéhoz, hogy ne keltsenek gyanút, és ne bombázza őket Izrael.

Egy másik Hamász-terrorista azt mondta, hogy a harcok során a mentőautókat többek között a katonák, parancsnokok és ügynökök evakuálására használják, de élelmiszert, rakományt és fegyvereket is szállítanak.

Egy másik elfogott terrorista azt mondta, hogy egy iskola alatti létesítményben fegyvereket, rakétákat, és elrabolt embereket tartanak, mert egy ilyen hely kevésbé gyanús, és kevesebb eséllyel bombázzák le.

A kihallgatás során azt is megerősítették, hogy a Hamász tagjai kórházakban és ENSZ-létesítményekben bujkáltak, kiemelve a Shifa Kórházat, Gáza legnagyobb kórházát. Az IDF közölte, hogy a Hamász egyik parancsnoka, Ahmed Siam az egyik gázai speciális kórházban bujkált, és megakadályozta, hogy a központban ezer embert evakuáljanak, ráadásul élő pajzsként használta a civileket.

Néhány napja merült fel a gyanúja annak, hogy a terroristák mentőautókat használnak. Az IDF szerint ráadásul a Hamász civileket használt emberi pajzsként. Iskolákat, mecseteket, játszótereket, kórházakat és lakásokat használtak rakétakilövő helyekként, valamint fegyverek, parancsnoki állomások és alagutak elrejtésére – idézi fel a The Times of Israel lap.

Ez is érdekelheti:  Jourová bejelentette, az Európai Bizottság támogatja a Tusk-diktatúra tisztogatását

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Hamász fegyveresek / Fotó: Global Look Press/Abed Rahim Khatib 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük