KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Varga Judit a BBC-nek nyilatkozott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Varga Judit igazságügyi miniszter tegnap, pár perccel azt megelőzően, hogy az ATV-n is interjút adott volna, élőben beszélt az Európai Unió költségvetéséről szóló megállapodás megszületésének körülményeiről, illetve arról a sikerről, amelyet a magyar kormány ért el, nem meghagyva az EU-nak azt a lehetőséget, hogy megkerülje az alapszerződéseket.

Varga Judit kategorikusan visszautasította a BBC műsorvezetőjének azon vádjait, melyek szerint a magyar kormány elfogadja az Európai Unió pénzét, a demokratikus normáit azonban nem.

A igazságügyi miniszter Facebook bejegyzésben foglalta össze az elhangzottakat:

Az ATV előtt még belefért egy újabb BBC interjú, ezúttal természetesen az uniós költségvetés kapcsán elért lengyel-magyar sikerről. Kérem senki ne lepődjön meg, hogy az 5 és fél perces interjúból másfél percet egy ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzsegő felvezető tett ki.
A rendelkezésre álló szűkös időkeret ellenére elmondtam, hogy:
• Mindenekelőtt a józan ész győzelme a csütörtöki megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról, illetve a közösségi források kifizetéséhez fűzött jogállamisági feltételrendszerről.
• Sikerként értékelhetjük, hogy Európa, ideológiai viták helyett, végre a világjárványra és annak negatív gazdasági hatásaira fókuszál, és ennek megfelelően példa nélküli pénzügyi csomagot hagytak jóvá a tagországok vezetői.
• Egyértelművé vált a megállapodással, hogy az Unió alapszerződéseit nem lehet megkerülni, illetve nem lehet a költségvetésen keresztül politikai zsarolást alkalmazni egyes tagállamok ellen annak érdekében, hogy azok megváltoztassák álláspontjukat bizonyos fontos kérdésekben.
• Visszautasítottam azokat a vádakat, amelyek szerint a magyar kormány elfogadja az Európai Unió pénzét, a demokratikus normáit azonban nem.
• Megismételtem, hogy az Uniónak már eddig is számos eszköze volt a pénzügyi érdekei megvédésére, így nem lett volna hozzáadott értéke egy, a tervezetthez hasonlóan rendkívül tágan meghatározott, nem megfelelően definiált jogállamisági mechanizmusnak.
• A magyar kormány garanciákat kért a tisztességes eljárás, a jogbiztonság biztosítására, amelyeket meg is kapott csütörtökön.
Before the ATV, there was another BBC interview, of course this time about the success of Poland-Hungary connection with the EU budget. Please don’t be surprised that a minute and a half of the 5 minute interview was made up of an introduction full of factual errors and accusations.
Despite the limited available time, I said:
• First of all, common sense is the victory in Thursday’s agreement on the next multiannual budget of the European Union and the recovery fund for the coronavirus pandemic and the rule of law for the payment of Community funds.
• We can take it as a success that Europe instead of ideological debates, is finally focusing on the pandemic and its negative economic effects and accordingly an unprecedented financial package has been approved by the leaders of the member states.
• It has become clear with the agreement that the Union’s treaties cannot be circumvented or that political blackmail through the budget cannot be applied to certain Member States in order to change their position on certain important issues.
• I rejected the accusations that the Hungarian government accepts the money of the European Union, but not its democratic norms.
• I reiterated that the Union already had a number of instruments in place to protect its financial interests, so there would have been no added value in an extremely broadly specified, indefinite rule of law mechanism, as planned.
• The Hungarian government requested guarantees to ensure a fair procedure and legal security, which we received on Thursday.
Ez is érdekelheti:  Nemzetközi jog lesöpörve, az EU hivatali szintre emeli a lopást

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Varga Judit a BBC-nek nyilatkozott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük