KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vajon mire célzott Zaharova, amikor azt mondta, hogy Odessza képes lesz megszabadulni az ukrán neonáciktól?

Oroszország úgy véli, hogy Odessza képes lesz megszabadulni az ukrán neonácik elnyomásától és szabaddá válni. Ezt Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő mondta egy szerdai tájékoztatón – adta hírül a TASZSZ.

Zakharova megjegyezte, hogy Odessza 1944. április 10-én szabadult fel a náci megszállók alól, de sok évvel később újra szembesült a nácizmussal.

Zaharova egy dal szövegéből is idézett, amikor azt mondta:

„Hisszük, hogy Odesszának sikerül megszabadulnia az ukrán neonácik elnyomásától, és ismét szabaddá válik, és ahogy Leonyid Uteszov énekelte, – egy napsütötte, virágzó akácfák között fekvő város lesz a Fekete-tenger partján”.

„Az ukrán hatóságok által elszabadított terror ellenére az odesszaiak soha nem felejtették el, hogy kik szabadították meg őket a barna rettenettől, őket a felszabadítók – a Vörös Hadsereg katonáinak – emléke köti össze”

– zárta szavait az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Marija Zaharova / Fotó: EPA

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Vajon mire célzott Zaharova, amikor azt mondta, hogy Odessza képes lesz megszabadulni az ukrán neonáciktól?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük