KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Vádat emeltek Herczeg Zoltán ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott a divattervező és társa ellen, kábítószer-birtoklás és terjesztés miatt.

Kábítószerbirtoklás miatt emelt vádat az ügyészség a korábban webáruházában O1G feliratú pólókat is árusító divattervező, Herczeg Zoltán ellen – tudta meg a Mandiner a Fővárosi Főügyészségtől.

Herczegre még  a tavaly októberben csaptak le a rendőrök, a razzia során a divattervezőt és társát is őrizetbe vették, miután kábítószergyanús anyagokat találtak náluk.

Herczeg a drogfogyasztást elismerte, ugyanakkor a kábítószer-kereskedelmet tagadta.

A divattervező fél éven át volt letartóztatásban, majd négy hónapon át házi őrizetben, végül augusztus 20-án megszüntették az ellene foganatosított kényszerintézkedéseket.

Az eredeti gyanú Herczeg esetében kábítószer-kereskedelemről is szólt, ám ezt a nyomozás során végül csak társánál bizonyosodott be.

Ezzel együtt az ügyészség mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, a divattervező társával szemben emellett pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra is.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött válaszában, nevek említése nélkül közölte: a vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, az ügy másik vádlottjának. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350.000 forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

Az ügy másik vádlottja – aki kizárásos alapon Herczeg Zoltán – a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog.

A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott.

Ez is érdekelheti:  Az amerikai külügyminisztérium levette Kubát a terrorellenes fellépésben nem eléggé együttműködők listájáról

A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A kormányt korábban előszeretettel támadó, magyarságát szégyellő divattervező Veiszer Alinda műsorában 2021-ben olyanokat mondott, hogy „Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat, én erre nem vagyok büszke”, illetve, hogy „tolvaj, maffiaszerűen működő kormány irányítja az országot.”  Herczeg egyébként éppen hétfőn nyilatkozott a Blikknek, az interjúban arról beszélt, hogy igyekszik nem rágódni és stresszelni magát a büntetőügye miatt. A börtönben töltött időt és a zárkatársait azonban nem felejti el, a mai napig találkozik velük, és ha kell, anyagilag is segíti őket.

A Btk. szerint aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mandiner

Kiemelt képen: Herczeg Zoltán / Fotó: Facebook

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük