KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vadászgépek biztosították Putyin elnöki különgépét a közel-keleti útja során

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Peszkov: A régió „tele van veszélyekkel”, és intézkedéseket hoztunk az elnök biztonsága érdekében – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

Orosz Szu-35S vadászgépek kísérték Vlagyimir Putyin elnök repülőgépét egész közel-keleti útja során. Ezeket a lépéseket az orosz vezető védelme érdekében tették a ” forrongó” térségben, így az elnöki repülőgép légi kíséretére különleges engedélyeket szereztek be azoktól az államoktól, amelyek felett átrepültek – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

Putyin szerdán Abu-Dzabiba és Rijádba látogatott, ahol megbeszélést folytatott Mohammed bin Zayed Al Nahyannal, az Egyesült Arab Emírségek elnökével, illetve Mohammed bin Salman Al Saud szaúdi koronaherceggel. Putyin gépét az orosz légierő négy Szu-35S típusú vadászgépe kísérte, amelyek különböző osztályú rendszeresített fegyvereket vittek magukkal.

Peszkov a lépést kommentálva azt mondta, hogy míg az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia „stabil, biztonságos országok”, addig a környező szomszédság „bizonyára tele van veszélyekkel és előre nem látható eseményekkel, ezért természetesen minden intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy az orosz államfő biztonságát a megfelelő szinten garantálják”.

Az orosz védelmi minisztérium közzétett egy videót, amelyen Putyin gépét kísérő Szu-35S vadászgépek láthatóak a közel-keleti látogatás során.

Kedden Jurij Uzsakov, Putyin tanácsadója emlékeztetett arra, hogy az elnök nemrég azt mondta, hogy Oroszország aktív külpolitikát fog folytatni, ami a későbbiekben fokozódni fog. Ezzel összefüggésben Uzsakov kiemelte Putyin szerdai látogatását az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában, valamint a másnapi moszkvai találkozóját Ibrahim Raisi iráni elnökkel.

Elmondta, hogy az elnök munkatalálkozói között „másfél nap alatt három jelentős nemzetközi esemény is szerepelt”, hozzátéve, hogy ez az „erőteljes aktivitás” „jelzéseket küld a nemzetközi közösségnek”.

A Mohammed bin Szalmán al-Szaúd szaúdi koronaherceggel folytatott megbeszélésén Putyin kijelentette, hogy semmilyen körülmény nem akadályozza a két ország közötti baráti kapcsolatok fejlődését. A vezetők megvitatták a Hamász-Izrael konfliktust, az OPEC+-ban való együttműködést és az Oroszország és Szaúd-Arábia közötti egyéb befektetési együttműködést – mondta Peszkov.

Ez is érdekelheti:  Székelyföld akkor is létezni fog, amikor Marcel Ciolacu miniszterelnököt már rég elfelejtették

Abu Dzabiban Mohammed bin Zayed Al Nahyan, az Egyesült Arab Emírségek elnöke és Putyin szintén megvitatták a közel-keleti helyzetet, valamint az Oroszország és az Emírségek közötti sokoldalú együttműködés további fejlődésének kilátásait.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: az orosz légierő Szu-35S típusú vadászgépei kísérik Vlagyimir Putyin orosz elnök különgépét / Fotó: Printscreen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük