KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkvába érkezett az iráni elnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ebrahim Raisi iráni elnök és küldöttsége Moszkvába érkezett, ahol csütörtökön tárgyalásokat folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, számos kulcsfontosságú kérdésről.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője bejelentette, hogy a Putyin és Raiszi közötti tárgyalásokra először korlátozott formában kerül sor, amelyet egy munkaebéd keretében orosz-iráni tárgyalások követnek. Peszkov megjegyezte, hogy a két elnök nem tervezi, hogy a tárgyalások lezárása után nyilatkozik a médiának. A Kreml arról is beszámolt, hogy a két fél tárgyalni fog a kétoldalú együttműködésről, valamint a közlekedés, az energetika, az orosz-iráni közös projektekről a kereskedelem és a gazdaság területén, továbbá véleményt cserélnek a főbb nemzetközi és regionális kérdésekben – számol be a Russia Today.

Az iráni Tasnim hírügynökség közölte, hogy a két vezető olyan kérdéseket fog megvitatni, mint a közel-keleti helyzet, különösen az Izrael és Palesztina között zajló konfliktus és az emberi jogok megsértése a Gázai övezetben.

Putyin és Raiszi találkozójára azt követően kerül sor, hogy az orosz elnök szerdán a Közel-Keletre utazott, hogy Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek vezetőivel tárgyalásokat folytasson.

A Kreml közlése szerint a közel-keleti vezetőkkel folytatott megbeszélésein Putyin a kétoldalú együttműködésre, az olajárakra, az ukrajnai konfliktusra, a gázai helyzetre, valamint más sürgető nemzetközi és regionális kérdésekre összpontosított.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ebrahim Raisi iráni elnök Moszkvába érkezése 2023. december 7-én / Fotó: RT printscreen

Ez is érdekelheti:  Újabb település bevételéről számolt be az orosz védelmi minisztérium

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük