KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ursula von der Leyen székébe kerülhet, ha Brüsszel pénzt ad a magyaroknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EP négy frakcióvezetője közös levelet küldött a bizottság elnökének, hogy megakadályozzák a Magyarországnak járó, tízmilliárd eurós kohéziós forrás kifizetését

Szerdán a várakozások szerint az Európai Bizottság tízmilliárd eurót szabadít fel Magyarország számára. De az Európai Parlament frakcióvezetői közbeléptek – derült ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.) által megszerzett levélből.

Az Európai Parlament fokozza nyomását Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság elnökére, hogy ne szabadítsa fel a Magyarország számára zárolt, tízmilliárd eurós kohéziós forrást – írja a német lap.

A kereszténydemokraták, a szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek vezetői szerda reggel küldött és a F.A.Z.-hoz is eljutott közös levélben „mély aggodalmukat fejezik ki a magyar igazságügyi reformok közelgő pozitív értékelése miatt”. A szükséges feltételek „nem teljesültek” – folytatódik a levél.

Brüsszel várhatóan még szerdán felszabadíthatja a forrásokat, miután a magyar parlament kedd este törvénymódosítást hajtott végre. Von der Leyenre most két oldalról is nyomás nehezedik: sok állam számít arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök visszavonja vagy enyhíti vétóját az Európai Tanács soron következő ülésén „Ukrajna javára, ha addig pénzt kap Brüsszeltől”.

Az Európai Parlament viszont „ragaszkodik a jogállamisághoz és az Orbánnal szembeni kemény vonalhoz”. A F.A.Z. ennek kapcsán arra figyelmeztet: a bizottság elnökének szüksége van a képviselőcsoportok támogatására, ha nem kíván visszavonulni, és pályázni szeretne egy újabb ciklusra. Ráadásul a levelet Manfred Weber CSU-politikus, az Európai Néppárt, Von der Leyen pártcsaládjának vezetője is aláírta.

A frakcióvezetők emlékeztetnek arra, hogy egy évvel ezelőtt, amikor az Európai Bizottság összesen 21,7 milliárd eurót fagyasztott be a kohéziós alapokból, Magyarországtól nemcsak jogszabályi változtatásokat, hanem azok hatékony alkalmazását is követelte. Ez a feltétel azonban – szerintük – nem teljesült.

MH

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / OLIVIER HOSLET EFE

Ez is érdekelheti:  „Cionistáknak nyaló szardarabnak” nevezte Bonót a Pink Floyd egykori vezére

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Ursula von der Leyen székébe kerülhet, ha Brüsszel pénzt ad a magyaroknak

 1. Micsoda aljas emberek vanna az EB -ba remélem ők sem kapnak egy árva f…..sem Minden áron tönkre akarják tenni hazánkat ,aljas gazemberek!!

 2. Micsoda aljas emberek vanna az EB -ba remélem ők sem kapnak egy árva f…..sem Minden áron tönkre akarják tenni hazánkat !!

 3. Ursula von der Leyenre, ÜZENEM, HOGY OLYAN ÁLLAMHATALOM AMELYBEN EGY 71 ÉVES PANASZOSNAK KELL AZT BIZONYÍTANIA, HOGY A 38 SZOLGÁLATI ÉVE NEM LEHET 37 SZOLGÁLATI ÉV NEM, HOGY A JOGÁLLAMISÁG, DE A LEGDURVÁBB DIKTATÚRÁT IS FELÜLMÚLJA A JOG GYAKORLÁSÁBAN! És mint ahogy olvasom: „…A kereszténydemokraták, a szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek vezetői szerda reggel küldött és a F.A.Z.-hoz is eljutott közös levélben „mély aggodalmukat fejezik ki a magyar igazságügyi reformok közelgő pozitív értékelése miatt”. A szükséges feltételek „nem teljesültek” – folytatódik a levél.
  Brüsszel várhatóan még szerdán felszabadíthatja a forrásokat, miután a magyar parlament kedd este törvénymódosítást hajtott végre. …”  HISZEM HA LÁTOM – javaslom, ha majd jogorvoslatot kapok, akkor elmondható, hogy visszatért az un. egy mérce jogorvoslás Magyarországon – tehát kösse ehhez a feltételhez végleges döntést Hölgy uram!  
  2023.12.14.
  id. Kiss László sk. IP. számmal! 0:38-kor….


  id. Kiss László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük