KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Levédia Krónikása: Egy jogász a politikában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyar György ügyvéd – A JOGÁSZ – valóságos főnyeremény az ötödik hadoszlop számára.

Figyeltem – próbáltam követni – Magyar György, a jogász, illetve Deák Dániel politológus vitáját. A készülő szuverenitás-védelmi törvényről. A vitaműsor címe az volt: “David Pressman akcióban”. Arról az akcióról volt szó, amit potenciális urunk és parancsolónk a készülő szuverenitás-védelmi törvény ellen folytat – az általa, mint karmester által irányított, itteni ötödik hadoszlopuk közreműködésével. Aminek – mint amiről most meggyőződhettem – oszlopos tagja dr. Magyar György ügyvéd. A JOGÁSZ.

Meg kell vallanom: a jogászokat mindig is olyan agyafúrt, ravaszkodó, rókalelkű valakiknek tartottam, akik FORMÁLIS, AZ ÉLETTŐL – legfőképpen pedig AZ IGAZSÁGTÓL ELRUGASZKODOTT LOGIKÁJUKKAL MINDENT, és annak az ellenkezőjét is, BE TUDNÁK, BE TUDJÁK BIZONYÍTANI.

Mindez a liberálisok kedvenc agytornájának a logikája alapján zajlik: “Mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás?” Kategorikus, azonnali választ sürgetve – afféle szellemi inkvizícióként – áldozataikat gondosan önellentmondások felé terelgetve, őket tervszerűen összezavarva ELTERELIK A FIGYELMET A FŐ KÉRDÉSRŐL, A KÉRDÉS LÉNYEGÉRŐL. Ha a partner bizonytalan, nem kapcsol idejében, óvatlanul belesétál a rókalelkű cselvető kelepcéjébe. Aki nem hagy időt és módot arra, hogy partnere megfogalmazza a helyes választ.

Lehet: liberálfasisztáék azért is esküdt ellenségei a biológiának, a természettudományoknak, a törzsfejlődés tanának, hogy agyzsibbasztó logikai játékukban kapásból ne vághassuk rá a biológia órákon megtanult választ: A TOJÁS VOLT ELŐBB. A hüllőfélék – mint a sárkányok is – tojásokkal szaporodnak. A sárkányokból fejlődtek ki, idővel, a madarak (így a tyúkok is), amelyek ezért továbbra is tojásokkal szaporodnak.

A jogász úr azzal indította a szuverenitás-védelmi törvény elleni támadását, hogy azt, úgymond (figyelem! – erre megy ki, ugyanis, a játék) OROSZ UKÁZRA FOGADTÁK EL. Vagyis: 1. Itt az oroszok dirigálnak; 2. itt nem az amerikaiak sértik a szuverenitásunkat, hanem az oroszok.

(Néhány napon belül másodszor hallom a sanda célzást. Hogy t.i. Orbánt és Szijjártót az oroszok VALAMIVEL “FOGJÁK”.)

Az ügyvéd úr aztán előhúzta tarsolyából a “Mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás?” játékot. Esetünkben: mi volt előbb – a szuverenitás-védelmi törvény, vagy MINDAZ, AMI MIATT A TÖRVÉNYT MEGHOZTÁK. Az ügyvéd úrnál éppen ez volt a sorrend. “Hol a bizonyíték?” – követelőzött egyre. Letorkolva partnerét, egyre csak az ötvenes évek rémképét vetítve ki a falra. És nem lehetett neki elmagyarázni, hogy az új hatóság – az csupán majd csak megfigyel és elemez. És fekete autók sem mennek majd az emberekért. És hogy más országok is védik a szuverenitásukat (például az USA, Francia- és Németország).

Ez is érdekelheti:  Téglásy Imre: Két Ige(n) - Három Élet

Az ügyvéd úr olyan nagybeszédet tartott, mint amikor egy gyilkost húz ki éppen a csávából a büntetőper során. Agyzsibbasztó szózuhataggal tereli el a beszélgetés irányát a lényegről. Arról, hogy ha még nem is volt eddig ilyen jogszabály, most majd lesz. IGEN, UTÓLAGOS A FELISMERÉS. IGEN, HOGY EGY ÁLLAM SZUVERENITÁSÁNAK VÉDELME VAN OLYAN FONTOS, HOGY EGY KÜLÖN – erre szakosodott hivatal kezeljen olyan kérdéseket, amelyekre eddig – ezért vagy azért – nem, vagy nem eléggé figyeltek oda.

Miközben fenyegetésnek nevezi a készülő intézkedést, Ő MAGA IS FENYEGETŐZIK (úgysem lép életbe ez a törvény [miért? honnan tudja?]; EURÓPA ÚGYSEM FOGJA HAGYNI.) Ám én meg azt gondolom, ő sem fogja hagyni, hogy Európa hagyja.) Kétszer is szóba hozza a kapott MOSZKVAI UTASÍTÁST. (Ergo: Orbán Putyin bábja. Vagyis: Magyarország továbbra sem szuverén. Ergo: NINCS IS AZ A MAGYAR SZUVERENITÁS, AMIT AMERIKA ÉS ITTENI PRÉSEMBERE MEGSÉRTHETNE.

Amúgy hosszú évek óta megy ez ügyben a mószerolás.)

Az ügyvéd úr szerint nem szabad összekeverni a jogot a politikával. Nem veszi észre – de nem is akarja észrevenni -, hogy a kettő szorosan összefügg. Az ő esetében kiváltképpen. Ő pontosan ezt csinálja. Sajátos politikai céljainak érdekében “jogászkodik”, kötözködik, szőrszálat hasogat. ELTERELVE A FIGYELMET – MAGÁT A VITÁT IS – A LÉNYEGRŐL. S hogy mi a lényeg? Ő maga mondta ki: ORBÁN VIKTOR – amikor szuverenitásunkat védelmezi – MOSZKVAI UTASÍTÁSRA SZÁLL SZEMBE A NYUGATTAL. AMIT “EURÓPA” ÚGYSEM FOG HAGYNI.

Ő maga ehhez most hozzá is látott. A készülő törvény, szerinte, jogtalan, illegitim. Úgy tesz, mint aki sosem hallott MEGELŐZŐ (preventív) JOGALKOTÁSRÓL. Aminek célja: ELEJÉT VENNI EGY KÉSZÜLŐ JOGSÉRTÉSNEK.

A jog: törvényekbe foglalt politika. A jog nem istentől való, hanem emberek alkotják meg – érdekeik védelmében. A jog nem objektív – mint azt igyekeznek velünk elhitetni – hanem, igenis, szubjektív. A jog éppen úgy politika, mint annak a betartása, vagy be nem tartása. Vagy éppen csűrése-csavarása. Tetszés szerinti alkalmazása – vagy éppen nem alkalmazása. A kettős mércék. Ugyanolyan ügyekben hol így, hol meg úgy döntenek – AHOGY éppen AZ ÉRDEKEIK DIKTÁLJÁK. Most vagyunk éppen elszenvedő tanúi annak, hogy ugyanazok, akik minket folyvást “jogállamiságból” leckéztetnek, valójában ÉPPEN FELRÚGJÁK A (NEMZETKÖZI) JOGRENDET – a vadnyugati kocsmák ÖKÖLJOGÁVAL váltva föl azt. Érdekelne: írják-е már A DZSUNGEL (törvény) KÖNYVÉT? Amiben “jog” szerint is Sir Kán lesz az úr, mint a legerősebb, a legagresszívebb. SIR KÁN, A NAGYRAGADOZÓ.

Ez is érdekelheti:  A svéd lapok címlapján Orbán Viktor

Az is vastagon politika, hogy ő fúrni igyekszik a szuverenitás-védelmi törvényt. (Méghozzá Moszkvából érkezett ukáznak minősítve azt.)

Moszkvából érkezett utasítás… Vajon én érzem csak úgy, hogy itt valami titkosszolgálati művelet zajlik a csökönyös Orbán eltávolítására? Először ezek a mondvacsinált ürügyekkel kiprovokált, a hatóságokkal rendre összetűzésekbe torkolló tüntetések. Majd ordítozó demagógia a Parlamentben. Most pedig, néhány nap alatt másodszor hallok utalást “Moszkvából érkező utasításokra”.

Hiába, no – rosszul áll az urak szénája Ukrajnában! Fogytán a pénz, a fegyver és lőszer. MOST PEDIG MÁR AZ EMBER, a katona IS. És ez az Orbán az istennek se akar beállni a sorba! A CSATASORBA – AMERIKA, A NATO OROSZORSZÁG ELLENI HÁBORÚJÁBAN. Nem hajlandó fegyvereket – legfőképpen pedig magyar KATONÁKAT SZÁLLÍTANI az ukrán frontra. Ehelyett – MOSZKVA UTASÍTÁSÁRA – nekiáll itt holmi szuverenitást védelmezni.

Orbán tehát “orosz tégla” a nyugati védelem falában. Ki kell ezért onnan ütni. KERESVE SEM TALÁLNI JOBB ÜRÜGYET, JOBB MAGYARÁZATOT ARRA, HOGY MIÉRT KELL EGY SZUVERÉN ORSZÁG DEMOKRATIKUSAN MEGVÁLASZTOTT KORMÁNYFŐJÉT ELTÁVOLÍTANI.

Pedig az sem először fordul elő, hogy eltávolítják egy NATO-szövetséges törvényesen megválasztott kormányát.

1967 áprilisa, Görögország. Amelynek kormánya nem volt hajlandó meghosszabbítani az amerikai támaszpontokról szóló szerződést. A fekete ezredesek azután, 1974-ben puccsal eltávolítják Makariosz érseket, akinek irányításával Ciprus a világ talán egyik legbékésebb, legszelídebb országa volt. Erre meg Törökország kezdte el félteni a szigeten élő nemzettársait. Csapataival partra szállt, elfoglalta és máig megszállva tartja a szigetország területének 40 százalékát – létrehozva ott egy szakadár második török államot. Törökország ellen mégsem születtek szankciók, NEM FOLYIK – teljes, feltétel nélküli nyugati háttér-támogatással – NÉPIRTÓ HÁBORÚ A SZAKADÁR ÉSZAK-CIPRUSI TÖRÖK KÖZTÁRSASÁG ELLEN. Ja, persze, mert ott 1974 óta NATO-támaszpontok létesülhettek – az olajban és válságokban gazdag Közel-Kelet tőszomszédságában. Ez a szakadár NEM AZ A SZAKADÁR.

Ez is érdekelheti:  A garázda megerősítette: esze ágában sincs lemondani

Két évvel a görögországi puccs után, 1969-ben egy csendőr (carabinieri) ezredes ébersége hiúsított meg egy puccskísérletet egy másik NATO-tagállamban, Olaszországban. Előzőleg ott belső zavargásokat szítottak valakik. “Szélsőbalosnak” kikiáltott terroristák elrabolták és meggyilkolták Aldo Moro miniszterelnököt, és állítólag ezt tervezték egy amerikai NATO-tábornokkal is.

Ha meg aztán sikerülne véres összetűzést provokálni az ilyen-olyan tüntetők és a rendfenntartók között, akkor A NYUGAT KIVÁLÓ ÜRÜGYET ÉS ESZKÖZT KAPHATNA A KEZÉBE, HOGY – “a magyarországi demokrácia védelmében” FEGYVERESEN IS BEAVATKOZHASSON ORBÁN “KORRUPT, FASISZTA DIKTATÚRÁJÁVAL” SZEMBEN. Egy ilyen akcióban pedig a szomszédos Ukrajna ezer örömmel vállalná itt is a rohamosztag szerepét. ALIG VÁRJÁK. Részint mert mi vagyunk számukra a 2. sz. ellenség, és ezért gyűlölnek minket. Részint mert így próbálják kiérdemelni az azonnali NATO-tagságot. Részint pedig, mert az itt remélt könnyű győzelemmel gondolják majd kárpótolni magukat az eddigi vereségekért, kudarcokért.

A kérdéses vitaműsor:

 

Írta: Levédia krónikás

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük