KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donald Tusk megváltoztatná Orbán Viktor álláspontját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrajnával szembeni közöny elfogadhatatlan – fogalmazott Donald Tusk. A lengyel kormányfő hozzátette: megpróbál meggyőzni néhány tagállamot, hogy változtasson a háborúban álló ország támogatásával és uniós tagságával kapcsolatos álláspontján. Tusk kijelentette, „hangosan és határozottan követelni fogja a nyugati világ teljes mozgósítását Ukrajna megsegítésére”.

Noha pontosan nem nevezte meg, mely uniós vezetőkre gondol, az egyikük minden bizonnyal Orbán Viktor.

A kormányfő az elmúlt hetekben többször hangsúlyozta, nem támogatja Kijev uniós tagságát, mivel mostani formájában a javaslat megalapozatlan és rosszul előkészített. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a napokban egy interjúban elmondta, Ukrajna további támogatását csak abban az esetben támogatja Magyarország, ha Brüsszel minden, jelenleg befagyasztott uniós forrást biztosít hazánknak.

A csütörtökön kezdődő uniós állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozóját megelőzően baloldali össztűz zúdult Orbán Viktorra álláspontja miatt. Először Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke szállt bele a kormányfőbe, árulással vádolva Orbán Viktort.

Az unió nem egy magyar piac, ahol egyik dolgot cserélhetjük a másikra

– fogalmazott a hazánkat gyakran támadó Alexander De Croo belga miniszterelnök. Hozzátette: Ukrajna egy olyan ország, amely tiszteletben akarja tartani a demokratikus értékeket. „Orbán is tehetne hasonlóan” – jelentette ki.

A Politico brüsszeli hírportál csütörtök reggeli cikkéből ugyanakkor kiderül, zárt ajtók mögött sokan osztják Magyarország álláspontját. 

A kételyek egyre erősebbek. Mennyire kétségbeejtő a helyzet a harctéren? Mennyi pénzt öntünk még ebbe a fekete lyukba?

– idézett a portál az egyik névtelenül nyilatkozó uniós tisztviselőt.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Donald Tusk lengyel miniszterelnök az Európai Unió és a Nyugat-Balkán brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. december 13-án. Tuskot és kormányát ezen a napon iktatták be hivatalába (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Ez is érdekelheti:  Paranoia: Zelenszkij szerint a legfelsőbb szinteken is orosz kémek vannak

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük