KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ursula ismét Kijevbe látogat, hogy megerősítse az EU megingathatatlan támogatását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán fővárosba, Kijevbe látogat május 9-én, az Európa-napon Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy megbeszélést folytasson Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel – közölte hétfőn Eric Mamer, a brüsszeli testület szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a látogatás az Ukrajnával fenntartott kapcsolatok összes területére összpontosít, és célja, hogy megerősítse az EU “megingathatatlan” támogatását.

Üdvözölte továbbá az ukrán elnök hétfői bejelentését, amelynek értelmében Ukrajnában, a nyugati országokhoz hasonlóan, május 9-én ezentúl az Európa-napot fogják ünnepelni.

Von der Leyen az orosz hadművelet kezdete óta ötödik alkalommal látogat Ukrajnába.

Az ukrán kormány tavaly nyújtotta be csatlakozási kérelmét az EU-hoz, amely tagjelölt országgá nyilvánította Ukrajnát. Az Európai Bizottság értékelést fog kiadni arról, hogy Kijev végrehajtotta-e a szükséges strukturális reformokat a csatlakozási tárgyalások elkezdéséhez.

A SZÓVIVŐ HÉTFŐN AZT IS MEGERŐSÍTETTE, HOGY A BRÜSSZELI TESTÜLET PÉNTEKEN TOVÁBBÍTOTTA AZ OROSZORSZÁG ELLENI SZANKCIÓKKAL KAPCSOLATOS ÚJ – IMMÁRON TIZENEGYEDIK – JAVASLATÁT A TAGÁLLAMOK KORMÁNYAINAK.

Eric Mamer nem közölt részleteket a csomaggal kapcsolatban, csak arról tájékoztatott, hogy a javasolt intézkedések a korábban életbe léptetett szankciók “végrehajtására és hatékonyságára fog összpontosítani, valamint arra, hogyan kerüljék el a tagállamok a büntetőintézkedések kijátszását”.

Az új csomag célja, hogy “az Oroszországot érintő exporttilalom hatálya alá eső termékek ne kerülhessenek be az orosz hadigépezetbe” – tette hozzá a szóvivő.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / AP Photo/Jean-Francois Badias, Pool

Ez is érdekelheti:  A lengyel elnök Oroszország etnikai alapú feldarabolására szólított fel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Ursula ismét Kijevbe látogat, hogy megerősítse az EU megingathatatlan támogatását

  1. Minek kell neki az EU országok pénzét átadni ?? Ja mert egy senki nácíakal teli ország !! INKÁBB AZOKNAK ADD ODA AKIKET MÁR KI KELLET VOLNA !! FIZEZNI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük