KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robert Kennedy Jr kimondta: „Elsöprő bizonyíték van arra, hogy a CIA részt vett [JFK] meggyilkolásában”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ifjabb Robert F. Kennedy, a demokraták elnökjelöltje azt állította, hogy a CIA állt nagybátyja, ifjabb John F. Kennedy amerikai elnök 1963-as meggyilkolása mögött, és valószínűleg részt vett apja, Robert F. Kennedy amerikai igazságügyi miniszter meggyilkolásában is, akit 1968-ban lőttek agyon.

A WABC rádió műsorvezetőjének, John Catsimatidisnek vasárnap adott interjújában ifjabb Kennedy azt mondta: „elsöprő bizonyítékok vannak arra, hogy a CIA részt vett [JFK] meggyilkolásában”, külön megerősítette, hogy „minden kétséget kizáró bizonyíték van rá”.

„A bizonyítékok elsöprőek arra vonatkozóan, hogy a CIA részt vett a gyilkosságban és annak eltussolásában is”

– folytatta a jelölt, aki az ennek az elméletnek a lejáratására irányuló erőfeszítéseket „60 éves eltussolásnak” nevezte. Kennedy James Douglas „JFK and the Unspeakable” című könyvét idézte a témával kapcsolatos bizonyítékok legjobb összeállításaként, bár a merényletről és a CIA állítólagos szerepéről tucatnyi, ha nem száz mű született már.

Az amerikai kormány hivatalos magyarázata, amelyet a következő évben a Warren-bizottság jelentésében tettek közzé, azt állítja, hogy Lee Harvey Oswald, az amerikai tengerészgyalogos veterán egyedül lőtte le az elnököt, miközben annak konvoja 1963. november 22-én Dallason haladt keresztül.

Oswaldot köztudottan meggyilkolták, még mielőtt bíróság elé állhatott volna, bár nem sokkal letartóztatása után azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy „csak egy balek” volt. Az állítólagos magányos fegyveres Oswaldot Jack Ruby (valódi nevén Jacob Rubinstein) nightclub-tulajdonos lőtte agyon, miközben a dallasi rendőrkapitányságról a megyei börtönbe szállították.

A Catsimatidisnek nyilatkozva Kennedy hozzátette, hogy „nagyon meggyőző, de közvetett” bizonyítékok vannak arra, hogy a CIA-nak köze volt apja, Robert F. Kennedy igazságügyi miniszter és elnökjelölt 1968-as meggyilkolásához is. A merénylet hivatalos verzióját, amelyet Sirhan Sirhan palesztin lovásznak róttak fel, fizikailag lehetetlennek nevezte, és azzal érvelt, hogy Thane Eugene Cesar, a szálloda biztonsági őre – aki egyidejűleg a Lockheed katonai vállalat alkalmazásában állt – adta le a lövéseket, amelyek Kennedy halálát okozták.

Ez is érdekelheti:  Ugyanaz történt tegnap a focipályán, mint ami az EP-ben szokott - kellett a bírói segítség a németeknek

Négy évvel JFK meggyilkolása után az amerikai közvélemény közel fele nem hitte el, hogy Oswald egyedül követte el a merényletet. A CIA-t ez a tény eléggé aggasztotta, annyira, hogy 1967-ben utasítást adott ki arra vonatkozóan, hogyan lehet hitelteleníteni a Warren-bizottság következtetéseit megkérdőjelező úgynevezett „összeesküvés-elméleteket”. Az „összeesküvés-elméleti” kifejezés mai pejoratív használata gyakran erre az 1967-es feljegyzésre vezethető vissza.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Robert Kennedy Jr. © Getty Images / Alessandro Bremec

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük