KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Upward News: Európa nem áll készen semmilyen háborúra – a pillanatnyi állapotokról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Európa katonai felkészültsége egy esetleges háborúra bármilyen ellenséggel lényegében nem értékelhető. A helyzet az uniós tagállamok haderőinek tekintetében gyakorlatilag tragikus. Ezt az állapotot összegezte és magyarázza az Upwed News szerkesztője.

A helyzet: Az évek óta tartó alacsony védelmi kiadások és a nagy mennyiségű ukrajnai segélyek után Európa szörnyű helyzettel néz szembe: egyre kimerülő hadseregek a mozgósító Oroszország közepette.

Pontosítva: Még Európa legnagyobb védelmi kiadásokkal rendelkező országai, köztük Nagy-Britannia és Franciaország is súlyos hiányt szenvednek. Franciaország például összesen kevesebb mint 90 nehéz tüzérségi löveggel rendelkezik – kevesebbel, mint amennyit Oroszország havonta veszít az Ukrajnával folytatott harcokban.

Miért fontos ez? Az Európa katonai gyengesége két választási lehetőség elé állítja Amerikát: vagy újra elkötelezi magát a meggyengült Európa megsegítése mellett, vagy pedig Kína – amelyet a legtöbb amerikai az Egyesült Államokra nézve a legnagyobb fenyegetésnek tart – elleni küzdelemre összpontosít, és magára hagyja Európát, ami hosszú távon csökkentheti az amerikai befolyást a kontinensen.

Spórolás a katonai kiadásokon: Több amerikai elnök is sürgette Európát, hogy növelje katonai kiadásait. De a 30 NATO-tagállamból csak 11 fordítja GDP-jének legalább két százalékát a védelemre, ehelyett Amerikára mint globális szuperhatalomra támaszkodnak.

Ukrajna adományai: A NATO keleti országai (Finnországgal és hamarosan Svédországgal kibővülve) olyan sokat adtak Ukrajnának, hogy már majdnem elfogytak a katonai készletek. Más nyugati államok kifogytak a lőszerből.

Ami a legrosszabb: Németország bejelentette, hogy végre a GDP két százaléka fölé emeli a katonai kiadásokat, miután évekig „seprűnyéllel” folytatott kiképzéssel kényszerített hadsereggel rendelkezett. Hol az ellentmondás? Németország közben még több pénzt költ Ukrajnára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Katonai segítség küldését sürgette Zelenszkij

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Upward News: Európa nem áll készen semmilyen háborúra – a pillanatnyi állapotokról

  1. Putyin is elmondta, és tény: Oroszországnak se szándékában, se érdekében nem áll a NATO országok megtámadása. (Másnak se, tehát indokolatlan a nagy fegyverkezés.) Az orosz és a mi közös érdekünk a békés kereskedelem lenne. Az oroszok szívesen ellátnák Nyugat-Európát energiával, nyersanyaggal, nem ők rúgták fel az együttműködést. Ez az USA érdeke volt, mert félt, hogy egy nála erősebb Eurázsiai tömb jön létre. Így viszont jól megerősíti a BRICS-et.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük