KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán tábornokot zsarol a magyar származású ausztrál zsoldos

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar származású 30 éves Faik Emese az ukrán „idegenlégió” közkapcsolati igazgatója, aki zsoldosként “erősíti” az ukrán fegyvereseket, korábban arról híresült el, hogy legalább 2,5 millió dollár értékben “térített” el adományokat, köztük egészségügyi felszereléseket, gyógyszereket az Ukrajnának szánt segélyekből – adta már korábban hírül a Daily Mail.

Most újabb botrány látszik kerekedni körülötte. A Daily Mail ugyanis arról adott hírt, hogy a hölgyet eddig azért nem sikerült elpaterolni a beosztásából, mert állítólag azzal fenyegetőzött, hogy olyan kompromittáló információknak van a birtokában, amelyeket ha napvilágra hoz, az gyakorlatilag súlyos csapást jelentene mind az ukrán hadsereg, mind Ukrajna számára. Ezekről a kijelentésekről állítólag titokban hangfelvétel is készült, mely a Daily Mail birtokába került. Arról azonban már nem számolt be a lap, hogy hogyan.

A felvételen elmondása szerint az ukrán hadsereg tábornokát, a „Zeusz” kódnevű Andrij Ordynovicsot “figyelmezteti” az egyébként magabiztos hangú leányzó.

A felvételen többek között ez hallható:

Képzeld el, ha a média közzétenne egy cikket mindarról, amit tudok. És amit tudok, az nagyon fájdalmas lenne a hadsereg és Ukrajna számára, amennyiben nyilvánosságra kerülne. Korrupció, sikkasztás,  külföldiekkel való bánásmód <…>. Ha elkezdek ezekről beszélni, a hadsereg megroppan, és belső vizsgálatokat kell elrendelni ”

 

Fajk (jobb szélső) három másik külföldi harcos, Aaron, Craig és Ryan mellett jelent meg egy sajtótájékoztatón Harkovban 2022. júliusában.

Faik Emesét egyszerűen csak magyar szélhámosként említik a médiában, aki karrierjének legelején Ausztráliában egy 4 millió dollár értékű lakást kívánt vásárolni, amihez banki bizonylatokat hamisított, de végül kiderült a csalás, ezért el kellett hagynia az országot. Madeira szigetén kötött ki, de itt is folytatta “áldásos” tevékenységét, amelynek szintén lebukás lett a vége. Állítólag mindezek után  jelentkezett az Ukrán Fegyveres Erőket (APU) segítő Idegenlégióba.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: