A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán szakértő – Hszi Csin-ping oroszországi látogatása „egyértelmű fordulópont” a Nyugat számára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vadym Karasev neves ukrán szakértő Hszi Csin-ping kínai elnök oroszországi látogatását „egyértelműen fordulópontnak” nevezte a Nyugat számára. Felidézte azt a „korszakos jelenetet”, amikor Hszi Csin-ping a megbeszélések utáni búcsúzáskor azt mondta Vlagyimir Putyin orosz vezetőnek, hogy olyan események zajlanak a világban, amelyekre 100 éve nem volt példa, és a kínai és az orosz vezetők együtt mozgatják ezeket az eseményeket.

Hszi Csin-ping olyat mondott Putyinnak búcsúzáskor, amitől ledermedtek az amerikaiak (videóval)

Az ukrán szakértő szerint – ahogyan azt az interjúban kifejtette -, valójában Oroszország és Kína „deklarálatlan katonai-politikai szövetséget kötött”, ahol Kína nem engedi, hogy Oroszország gyengüljön, Oroszország pedig nem engedi, hogy Kína gyengüljön.

Karaszev biztos abban, hogy az orosz atomfegyverek fehéroroszországi telepítéséről szóló döntés Moszkva, Minszk és Peking között született megállapodás.

„Nos, Lukasenko nemrég Kínában járt. Lukasenko megérti, hogy mit jelent Kína Fehéroroszország számára. Nemcsak Oroszország, hanem Kína is. És ne tájékoztatta volna Hszi elvtársat, hogy egy ilyen nukleáris lépés jön, ami visszavinné Európát a hidegháborúba”

– mondta Karasev, aki szerint Oroszország azért tett ilyen lépést, hogy „kijózanítsa az európai eliteket”.

Karasev szerint Amerika, miután bejelentette, hogy Oroszország taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba, ledermedt, mert be kellett volna szállnia ebbe a nukleáris versenybe, még ha taktikai szinten is, Európában.

„Másodszor pedig ez növeli a tétet és a fenyegetettséget Amerikára nézve is. A republikánusok résen lesznek. Hová visz minket Biden már megint? És jobban oda kell figyelnünk Kínára. Ha a dolgok eszkalálódnak, ismét megfeneklik Európa. Kína is profitál ebből, mert a figyelem az ázsiai-csendes-óceáni térségről Európára terelődik. Általában véve új politikai-katonai helyzet van kialakulóban Európában. Oroszország valószínűleg megvárja, hogy az USA hogyan reagál. Biden első reakciója az USA részéről az volt, hogy nem nagy ügy, ne pánikoljanak, mentsék magukat szervezett módon”

– mondta az ukrán szakértő.

Vadym Karasev szerint Oroszország és Kína fő stratégiája „a világ függetlenítése Amerikától minden értelemben, pénzügyi és monetáris, kereskedelmi és gazdasági, katonai és politikai, valamint stratégiai értelemben”. És persze Európától is”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Vadim Karasev / Illusztráció: lifepeople.ru

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: