KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hszi Csin-ping olyat mondott Putyinnak búcsúzáskor, amitől ledermedtek az amerikaiak (videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hszi Csin-ping kínai elnök orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal elköszönésének pillanataiban váltott párbeszéde, amelyben kijelentette, hogy „változás jön”, aggodalmat keltett az Egyesült Államokban és szövetségeseiben.

A kijelentés azután hangzott el, hogy Hszi annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a világon egyetlen ország sem tekinthető különbnek a másiknál, külön megemlítve az Egyesült Államok politikai hatalmát.

Hszi Csin-ping kínai elnök és orosz kollégájának, Vlagyimir Putyinnak a búcsúzkodó pillqanatait kamerák is rögzítették, amint elköszönnek egymástól a Kremlben tartott kétnapos találkozójuk után.

Az alábbi párbeszéd zajlott le a két vezető között a búcsú pillanataiban.

„Olyan változások történnek jelenleg, amilyeneket 100 éve nem láttunk, és mi együtt irányítjuk ezeket a változásokat”

– mondta Hszi, mire Putyin azt válaszolta:

„Egyetértek.”

A vezetők kezet fogtak, majd Hszi azt mondta: „Vigyázz magadra, kedves barátom.”

Ezek a búcsúzáskor elhangzott mondatok aggodalmakat váltott ki az Egyesült Államok és szövetségesei körében, mivel megerősítik azt a meglátást, hogy Hszi és Putyin közötti „korlátlan” a barátság.

Ennek az üzenetnek a következményei nem egyértelműek, ugyanakkor egyes elemzők úgy vélik, hogy a globális erőegyensúly megváltozására utalhat, mivel Kína és Oroszország nagyobb befolyást kíván folytatni a világpolitikában, amivel megtörik az Egyesült Államok dominanciáját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: