KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katonák vérvizsgálata NATO hadicélokra

Ukrán katonák vérét tanulmányozta az amerikai az amerikai védelmi minisztérium fennhatósága alá tartozó Walter Reed Army Kutatóintézet, hogy megállapítsa, mennyire antibiotikum rezisztensek azokkal a biológiai fegyverekkel szemben, amelyeket Ukrajnában üzemeltetett amerikai laboratóriumokban kísérleteztek ki

– jelentette a Magyar Békekör az orosz sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi csapatok főnökének pénteki tájékoztatása alapján.

Orosz Védelmi Minisztérium: Az USA biológiai fegyvereket fejleszt Ukrajnában

A projekt keretében a Walter Reed Intézet 813 mikroorganizmust tanulmányozott 162 betegtől, és 52 izolátum teljes genomjának rendszerezését végezte el Ukrajna különböző részein található négy katonai kórházban – mondta Igor Kirillov.

Miért vizsgálta az amerikai hadsereg intézete 2014-2020 között Donbass területén kivont mikroorganizmusok gyógyszer-rezisztenciáját – tette fel a kérdést az altábornagy, majd így válaszolt rá: „Ez újabb bizonyíték arra, hogy az Egyesült Államok hídfőállásként tekintett Ukrajnára a NATO katonai kontingenseinek bevetéséhez”.

Az intézet képviselői felügyelték azokat a katonai-biológiai projekteket, amelyeket az Egyesült Államok Védelmi Veszély Csökkentő Ügynöksége (DTRA) szervezett az ukrán állampolgárok biológiai anyagainak összegyűjtésére. Több mint 800 vérmintát gyűjtöttek az U-P-1 program keretében. A mintavételt azzal a mondvacsinált állítással indokolták, hogy a kullancsok által terjesztett fertőzéseket tanulmányozzák.

Az ukrajnai orosz hadművelet során szerzett dokumentumok neveket is tartalmaznak. Többek között Robert Lipnick járványügyi osztályvezetőét és beosztottjaiét. Ők vettek részt az ukrán szakemberek kiképzésében.

Az amerikai Walter Reed Army Kutatóintézet a globális biológiai ellenőrző rendszer (EIDSS) központi eleme. Integrálja az amerikai hadsereg és haditengerészet katonai bázisain található laboratóriumait és megfigyelőállomásait szerte a világon.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük